Drogo, coraz drożej. Albo: kebab czy schabowy?

2023-11-23 12:20:57(ost. akt: 2023-11-29 21:05:05)

Autor zdjęcia: Katarzyna Swat

Jak to się stało, że z wielbicieli flaków, bigosu i schabowego przeszliśmy na inną stronę mocy i teraz objadamy się kapustą kimchi, kebabami i tym całym orientalnym, azjatyckim jedzeniem?

Gdyby pewnego dnia odwiedził Cię Marsjanin i zapytał, co jest narodową polską potrawą, to zaproponowałbyś:
barszcz ukraiński
1.15%
żurek
6.87%
rosół
10.56%
schabowego
26.72%
kebaba
3.69%
hot doga
0.51%
rybę po grecku
0.89%
pizzę
4.58%
pierogi
13.61%
bigos
19.97%
fasolkę po bretońsku
0.76%
jajko w majonezie
0.38%
flaki
10.31%