Tatar ze śledzia

2016-01-14 12:27:41(ost. akt: 2016-01-14 12:45:01)

Autor zdjęcia: Anna Czech

— Wyłożony na grzance tatar ze śledzia, polany oliwą smakuje wybornie — jak twierdzi Anna Czech, która już niejednokrotnie dzieliła się z Czytelnikami Gazety Lidzbarskiej swoimi pysznymi przepisami.
Składniki na 4 nieduże grzanki:

1 namoczony płat matiasa

połowa małego jabłka

4 zielone oliwki

plaster cebuli

1-2 plastry awokado

łyżka kaparów

łyżeczka soku z cytryny

szczypta pieprzu

łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy

Wszystko kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny oraz łączymy z olejem :) Najlepiej na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły.

Wszystkie przepisy pochodzą z bloga [url=http://nienazarty.blog.pl/]NieNaŻarty

Przyślij nam swój przepis

Zachęcamy do przesyłania swoich przepisów kulinarnych, które umieścimy na naszej stronie internetowej www.lidzbarkwarminski.wm.pl oraz w wersji papierowej Gazety Lidzbarskiej.
Wysyłajcie swoje przepisy na lidzbarkw@gazetaolsztynska.pl i nie zapomnijcie dołączyć zdjęć.



Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. www #1907289 | 83.9.*.* 15 sty 2016 09:02

    Ktoś chyba nie odróżnia tatara od sałatki.

    Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz