Tatar ze śledzia
2016-01-14 12:27:41(ost. akt: 2016-01-14 12:45:01)
— Wyłożony na grzance tatar ze śledzia, polany oliwą smakuje wybornie — jak twierdzi Anna Czech, która już niejednokrotnie dzieliła się z Czytelnikami Gazety Lidzbarskiej swoimi pysznymi przepisami.
Składniki na 4 nieduże grzanki:
1 namoczony płat matiasa
połowa małego jabłka
4 zielone oliwki
plaster cebuli
1-2 plastry awokado
łyżka kaparów
łyżeczka soku z cytryny
szczypta pieprzu
łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy
połowa małego jabłka
4 zielone oliwki
plaster cebuli
1-2 plastry awokado
łyżka kaparów
łyżeczka soku z cytryny
szczypta pieprzu
łyżka oleju z suszonych pomidorów lub oliwy
Wszystko kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny oraz łączymy z olejem :) Najlepiej na chwilę odstawić, by smaki się przegryzły.
Wszystkie przepisy pochodzą z bloga [url=http://nienazarty.blog.pl/]NieNaŻarty
Przyślij nam swój przepis
Zachęcamy do przesyłania swoich przepisów kulinarnych, które umieścimy na naszej stronie internetowej www.lidzbarkwarminski.wm.pl oraz w wersji papierowej Gazety Lidzbarskiej.
Wysyłajcie swoje przepisy na lidzbarkw@gazetaolsztynska.pl i nie zapomnijcie dołączyć zdjęć.
Wysyłajcie swoje przepisy na lidzbarkw@gazetaolsztynska.pl i nie zapomnijcie dołączyć zdjęć.
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
www #1907289 | 83.9.*.* 15 sty 2016 09:02
Ktoś chyba nie odróżnia tatara od sałatki.
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz