Masarnia Dreszler na podium ogólnopolskiego konkursu wędliniarskiego
2025-05-30 16:51:22(ost. akt: 2025-05-30 16:54:05)
W świecie, w którym coraz trudniej o prawdziwie rzemieślniczy smak, Masarnia z Tradycją Dreszler udowadnia, że jakość i przywiązanie do polskiego dziedzictwa wciąż mogą zdobywać uznanie – także na ogólnopolskiej arenie.
Firma zajęła II miejsce w prestiżowej kategorii „Rasa Rodzima” podczas pierwszej edycji Konkursu Wyrobów Wędliniarskich organizowanego przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Wydarzenie, które nawiązuje do przedwojennej tradycji polskiej branży mięsnej, zgromadziło producentów z całej Polski – do rywalizacji zgłoszono aż 57 produktów. Wyróżniano wyroby w czterech kategoriach: Nowość, Tradycja, Innowacja oraz Promocja Ras Rodzimych Trzody Chlewnej. I to właśnie w tej ostatniej kategorii Masarnia Dreszler stanęła na podium, udowadniając, że powrót do lokalnych ras i dawnych metod wytwarzania nie tylko ma sens, ale i zachwyca smakiem.
— To wyróżnienie jest dla nas ogromnym zaszczytem i dowodem, że warto pielęgnować to, co autentyczne. Tradycja i odpowiedzialność za jakość to fundamenty, na których budujemy naszą markę – mówią przedstawiciele masarni.
W dobie masowej produkcji to właśnie takie firmy jak Dreszler przypominają, że produkt rzemieślniczy to nie tylko jedzenie – to historia, serce i smak, który zostaje na długo. Gratulujemy!
W dobie masowej produkcji to właśnie takie firmy jak Dreszler przypominają, że produkt rzemieślniczy to nie tylko jedzenie – to historia, serce i smak, który zostaje na długo. Gratulujemy!
a.laskowska@gazetaolsztynska.pl
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez