Gofry chrupiące jak z cukierni
2016-07-14 12:00:00(ost. akt: 2016-07-14 17:16:59)
Znaleźć dobry przepis na gofry nie jest łatwo... Obiecujemy, że według tej receptury Wasze gofry będą cudownie chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku, po prostu idealne.
Składniki:
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki cukru pudru,
2-3 jajka, zależnie od wielkości,
1,5 szklanki mleka,
1/3 szklanki oleju.
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki cukru pudru,
2-3 jajka, zależnie od wielkości,
1,5 szklanki mleka,
1/3 szklanki oleju.
Przepis jest bardzo prosty. Mieszamy mąkę z proszkiem i solą. Oddzielamy białka od żółtek. Dodajemy żółtka, cukier, mleko i olej. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Dobrze miksujemy pozostałe składniki. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem.
Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w tym czasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę ,lekko smarujemy olejem. Następnie pieczemy, studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Z przepisu wychodzi ok. 10/12 tradycyjnych gofrów.
Smacznego!
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska
Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w tym czasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę ,lekko smarujemy olejem. Następnie pieczemy, studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Z przepisu wychodzi ok. 10/12 tradycyjnych gofrów.
Smacznego!
Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez