FRUTTI DI LAGO CZYLI KULINARNE SKARBY JEZIOR
2016-08-16 13:47:51(ost. akt: 2016-08-16 13:47:42)
Już niedługo, bo 28 sierpnia, czeka nas "Frutti di Lago czyli Kulinarne Skarby Jezior", który odbędzie się w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej.
Gośćmi będą dr Aleksandra Czarnewicz-Kamińska i kucharz Wojciech Charewicz. Pani doktor opowie o wartościach odżywczych i zdrowotnych ryb słodkowodnych, oraz o tym jak w kuchni postępować z rybami, żeby ich mięso nie traciło na wartości. Natomiast Wojciech Charewicz omówi i praktycznie przedstawi sposób smażenia mrożonych filetów ryb, oraz przygotuje najsmaczniejszy sos. Częścią finalną będzie przygotowanie na ognisku mazurskiej zupy rybnej, zwanej "Zupą Kłobuka". W trakcie festynu odbędzie się konkurs kulinarno-turystyczny polegający na przyrządzeniu ryby jeziornej z grilla, mając do dyspozycji świeżą rybę, warzywa i przyprawy. W programie też rajd rowerowy i marsz nordic-walking. Miłośnicy wody będą mogli bezpłatnie popływać kajakiem. Zapraszamy 28 sierpnia o godzinie 16.
Czytaj e-wydanie Pochwal się tym, co robisz.
">kliknij
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez