Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

2016-01-21 14:26:50(ost. akt: 2016-01-21 14:30:00)
Składniki:
- 1mały pojemnik jogurtu naturalnego (180 ml) - jogurt wlać do miski pojemnik umyć wysuszyć i nim odmierzać pozostałe produkty;
- 2 pojemniki cukru;
- 3 pojemniki mąki;
- 1 pojemnik oleju;
- 4 całe jajka;
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia;
- cukier waniliowy;
- brzoskwinie w puszce.

Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 żółtku. Do masy jajecznej dodać jogurt, olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę średniej wielkości, a na wierzch ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 40-50 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. kinga #2021056 | 213.167.*.* 4 lip 2016 18:30

    Witam.Prosze podac dokladne wymiary blachy.(nie mieszkam w Pl i nie pamietam jak jest srednia blacha)

    odpowiedz na ten komentarz