Mazury HoReCa z Okrasą

2017-04-25 15:43:34(ost. akt: 2017-04-25 19:18:25)

Autor zdjęcia: Andrzej Sprzączak

W centrum targowo-konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie trwają targi Mazury HoReCa 2017. Pierwsza edycja z udziałem uznanych kucharzy i młodych talentów kulinarnych odbyła się w maju 2016 roku, gromadząc 120 wystawców i 50 profesjonalnych kupujących.
Tym, co wyróżnia targi Mazury HoReCa spośród innych wydarzeń w branży hotelarsko-gastronomicznej jest Program Hosted Buyers, do którego zapraszani są profesjonalni kupujący z całej Polski. W drugiej edycji program został rozszerzony, z wystawcami spotka się stu profesjonalnych kupujących.

Nowością w drugiej edycji wydarzenia jest poszerzenie hotelarsko-gastronomicznej tematyki o branżę piekarską, cukierniczą i lodziarską. Nie brakuje konkursów kulinarnych dla profesjonalistów i szkół gastronomicznych.


Targi, które trwają dwa dni (25-26 kwietnia 2017) prowadzi jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce – Karol Okrasa. W strefie live cooking będzie można obejrzeć pokazy kulinarne znanych kucharzy – Kurta Schellera, Patryka Dziamskiego, Tomasza Purola, Moniki Ignaciuk, Macieja Rosińskiego, Ernesta Jagodzińskiego, Łukasza Konika, Mariusza Pieterwasa.