Krokiety z pieczarkami, kurczakiem i serem

2017-05-19 23:07:21 (ost. akt: 2017-05-19 23:09:17)

Autor zdjęcia: Joanna Karzyńska

Smaczne i łatwe w przyrządzeniu.
Składniki na 12-15 krokietów:
12-15 naleśników
400g pieczarek
2 duże cebule
podwójna pierś z kurczaka
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka
olej
2 jajka
bułka tarta
ser żółty

Sposób przygotowania:
Naleśniki smażymy i odstawiamy na bok. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, smażymy na patelni z odrobiną oleju, przyprawiając papryką, vegetą i pieprzem. Jak już będzie usmażona, odstawiamy na bok. Następnie na odrobinie oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, przyprawiamy vegetą, pieprzem i papryką, pieczarki puszczą wodę i smażymy do momentu odparowania wody. Do usmażonych pieczarek dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, mieszamy. Na naleśnika wykładamy ok 2 łyżki nadzienia, posypujemy serem, zwijamy jak na zdjęciu poniżej, tak postępujemy z każdym naleśnikiem. Gotowe krokiety maczamy w rozmąconym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na złoto. Podajemy najlepiej ciepłe. Smacznego!


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Kliknij

Podziel się informacją:

2001-2021 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, GRUPA WM Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5