Gołąbki po warszawsku
2016-08-12 22:16:50(ost. akt: 2016-08-12 22:21:04)
Smaczne i łatwe do wykonania gołąbki inaczej niż zwykle. Polecamy!
Składniki:
1/2 kg białej kapusty
50 dag mięsa mielonego
1/2 szklanki kaszy manny
1 szklanka ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
2 łyżki śmietany
pieprz
sól
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
wegeta
50 dag mięsa mielonego
1/2 szklanki kaszy manny
1 szklanka ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
2 łyżki śmietany
pieprz
sól
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
wegeta
Sposób wykonania:
Kapustę należy drobno posiekać i przełożyć do większego naczynia. Dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne "gołąbki". Piec na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru. Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i doprawić całość wegetą. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut. Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody.
Zagotować i doprawić do smaku. "Gołąbki" podawać z ziemniakami polane sosem.
Zagotować i doprawić do smaku. "Gołąbki" podawać z ziemniakami polane sosem.
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez