Ryba po papiesku
2015-08-06 15:35:00(ost. akt: 2015-08-06 15:34:03)
Jeśli znudził Wam się smak tradycyjnej ryby po grecku, to proponuję spróbować rybki w nieco słodszej wersji.
Składniki:
- 1 kg filetów z mintaja lub morszczuka,
- 1 czerwona i 1 żółta papryka,
- 1 puszka ananasa,
- keczup ostry - średni słoik,
- 4 cebule,
- olej.
- 1 kg filetów z mintaja lub morszczuka,
- 1 czerwona i 1 żółta papryka,
- 1 puszka ananasa,
- keczup ostry - średni słoik,
- 4 cebule,
- olej.
Rybę obtoczoną w mące usmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor. W tym czasie paprykę pokroić w kostkę. Dodać do miękkiej cebuli i dalej smażyć podlewając sokiem z ananasa. Na koniec dodać ananasa pokrojonego w kostkę, dołożyć keczup i razem przez chwilę podusić.
Rybę ułożyć na półmisku i zalać warstwowo zalewą. Na wierzchu powinien być farsz. Smacznego!
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor. W tym czasie paprykę pokroić w kostkę. Dodać do miękkiej cebuli i dalej smażyć podlewając sokiem z ananasa. Na koniec dodać ananasa pokrojonego w kostkę, dołożyć keczup i razem przez chwilę podusić.
Rybę ułożyć na półmisku i zalać warstwowo zalewą. Na wierzchu powinien być farsz. Smacznego!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez