Ryba po papiesku

2015-08-06 15:35:00(ost. akt: 2015-08-06 15:34:03)
Jeśli znudził Wam się smak tradycyjnej ryby po grecku, to proponuję spróbować rybki w nieco słodszej wersji.
Składniki:
- 1 kg filetów z mintaja lub morszczuka,
- 1 czerwona i 1 żółta papryka,
- 1 puszka ananasa,
- keczup ostry - średni słoik,
- 4 cebule,
- olej.

Rybę obtoczoną w mące usmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju na lekko złoty kolor. W tym czasie paprykę pokroić w kostkę. Dodać do miękkiej cebuli i dalej smażyć podlewając sokiem z ananasa. Na koniec dodać ananasa pokrojonego w kostkę, dołożyć keczup i razem przez chwilę podusić.
Rybę ułożyć na półmisku i zalać warstwowo zalewą. Na wierzchu powinien być farsz. Smacznego!

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5