Spotkanie ze smakiem Mazur
2019-06-18 10:55:17(ost. akt: 2019-06-18 10:57:34)
Kolejny ważny wątek dziedzictwa regionu będzie poruszony w ramach Jubileuszu 50-lecia Muzeum Ziemi Piskiej. 21 czerwca o mazurskiej kuchni będzie opowiadał kucharz Wojciech Charewicz.
Wojciech Charewicz urodził się i wychował na Mazurach, a zamiłowanie do regionalnej kuchni wyniósł z rodzinnego domu. Jest dziennikarzem i kucharzem, autorem przepisów i książek kucharskich oraz programów telewizyjnych, realizowanych w różnych zakątkach świata. Specjalizuje się w potrawach z dziczyzny i ryb.
![Obrazek w tresci]( https://m.wm.pl/2019/06/orig/plakat-duzy-558369.jpg)
– Wojciech Charewicz bada i popularyzuje polską kulturę kulinarną, twierdząc, że ta, podobnie jak język, wierzenia, zwyczaje czy obrzędy, indywidualizuje nas i wyróżnia – mówi dr Aneta Karwowska, dyrektor Muzeum Ziemi Piskiej. – Na zaproszenie muzeum wygłosi wykład pt. „Kultura kulinarna Mazurów dawniej i dziś”, a także przygotuje kulinarną niespodziankę.
Spotkanie odbędzie się 21 czerwca. Początek o godz. 18. Wstęp wolny.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez![FB](/i/icons/fb.png)