Na karnawałową imprezę przekąska z papryki
2016-01-05 12:00:00(ost. akt: 2016-01-05 11:13:52)
Jak karnawał - to zabawa! Na wielkie bale szykujemy eleganckie kreacje, a na kameralne imprezy w domu - efektowne karnawałowe przysmaki! Moim zdaniem, kolorowa i chrupiąca faszerowana papryka idealnie nadaje się do tego.
Składniki:
1 strąk papryki czerwonej, 1 strąk papryki żółtej, 3 ogórki kiszone, 1/2 małej cebulki, 1 - 2 ząbki kiszonego czosnku, 3 ogórki kiszone, 10 dkg białego twarogu, 2 łyżki posiekanego koperku, 1 łyżka gęstego majonezu, 2 - 3 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego, do smaku: sól i pieprz ziołowy, kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania
1 strąk papryki czerwonej, 1 strąk papryki żółtej, 3 ogórki kiszone, 1/2 małej cebulki, 1 - 2 ząbki kiszonego czosnku, 3 ogórki kiszone, 10 dkg białego twarogu, 2 łyżki posiekanego koperku, 1 łyżka gęstego majonezu, 2 - 3 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego, do smaku: sól i pieprz ziołowy, kilka gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania
Sposób przygotowania:
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Po jednym kawałku każdej papryki pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar soków z soczystych warzyw obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek, jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Ułożyć na półmisku, ozdobić gałązkami zieleniny i podać na stół. Smacznego!
Mazurski kuchcik
Papryki umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Po jednym kawałku każdej papryki pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar soków z soczystych warzyw obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek, jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Ułożyć na półmisku, ozdobić gałązkami zieleniny i podać na stół. Smacznego!
Mazurski kuchcik
Czytaj e-wydanie
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.
Swoją stronę założysz TUTAJ ".
Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknij

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez