Dziś coś z ryb, czyli zapiekanka ze szczupaka
2015-04-28 15:58:07(ost. akt: 2015-04-28 16:00:11)
Polecam pyszną i prostą w wykonaniu zapiekankę ze szczupaka według starego i sprawdzonego mazurskiego przepisu.
Składniki:
1 szczupak (ok. 80dag), kilka ziemniaków, 1 szklanka kwaśnej śmietany, masło, szałwia, sól, pieprz
1 szczupak (ok. 80dag), kilka ziemniaków, 1 szklanka kwaśnej śmietany, masło, szałwia, sól, pieprz
Sposób wykonania:
Rybę podzielić na porcje, oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki. W międzyczasie obrane ziemniaki pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie przez kilka minut. Następnie rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Posypać szałwią i ułożyć plastry ziemniaków. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Po około 15 minutach pieczenia zalać całość śmietaną.
Rybę podzielić na porcje, oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki. W międzyczasie obrane ziemniaki pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie przez kilka minut. Następnie rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Posypać szałwią i ułożyć plastry ziemniaków. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Po około 15 minutach pieczenia zalać całość śmietaną.
Smacznego :)
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez