Jedna z większych piekarni w regionie już wkrótce rozpocznie działalność
2019-02-19 17:19:06(ost. akt: 2019-02-19 17:31:46)
We wtorek (19 lutego) na specjalne zaproszenie właściciela firmy pana Jarosława Goszczyckiego, burmistrz Barczewa Andrzej Maciejewski odwiedził zakład, w którym za kilka miesięcy ruszą nowoczesne linie produkujące pieczywo w ilości nawet 100.000 bochenków chleba dziennie.
Piekarnia Tyrolska otrzymała zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej w podstrefie Barczewo w grudniu 2016 r.
Inwestycja, która tu powstaje, polega na budowie nowego zakładu, w którym produkowana będzie innowacyjna grupa pieczywa.
Wartość inwestycji to 50 mln zł, z czego ok. 40 proc. to dofinansowanie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
Nowa piekarnia może rozpocząć pracę w ciągu 2-3 miesięcy.
Komentarze (11) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Skruszon6 giewont #2691046 | 87.177.*.* 2 mar 2019 20:14
Ludzie , oni jeszcze nie upiekli a już prawie wszystko na NIE , poczekajcie a może nam posmakuje ?
odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)
:-( #2690879 | 83.9.*.* 2 mar 2019 11:01
20 mln zł w prezencie. Gratulacje...
odpowiedz na ten komentarz
lubię #2690200 | 31.0.*.* 1 mar 2019 07:27
chlebek tyrolska
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz
docho #2685921 | 83.9.*.* 21 lut 2019 22:26
Chleb z fabryki będzie jak poezja w skupie makulatury.
Ocena komentarza: warty uwagi (5) odpowiedz na ten komentarz
To Gruboziarnisty; #2685612 | 88.156.*.* 21 lut 2019 14:23
Moze juz zwijac swe wymeczone w Biedronkach wypieki ,niech znow wznowi dzialalnosc pompowania wody ze studni jako mineralna JOWITA z Biskupca.
Ocena komentarza: warty uwagi (2) odpowiedz na ten komentarz