Szynka i miód z powiatu nowomiejskiego ze "Złotą Perłą" Smaków Regionów

2022-09-28 11:08:29(ost. akt: 2022-09-28 11:29:59)

Autor zdjęcia: archiwum Masarni Dreszler

Wyjątkowe wydarzenie dla osób, które odżywiają się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców. Na targach Smaki Regionów była ekologiczna, certyfikowana żywność z całej Polski. Można było posmakować wszystkich regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowywane według dawnych receptur i filozofii slow.
Smaki Regionów to wyjątkowa podróż po kulinarnych zakamarkach Polski. Producenci najsmaczniejszych potraw, w ostatni weekend września, spotkali się w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Przez trzy dni zaprezentowali najwyższej jakości wędliny, sery czy domowe wypieki.

W tym zacnym gronie nie brakowało reprezentacji z powiatu nowomiejskiego. Masarnia z tradycją "Dreszler" z Nowego Miasta, otrzymała wyróżnienie najwyższej rangi "Złotą Perłę" za fenomenalną szynkę wiejską.
Doceniona została także Pasieka Jabłońscy "Miodek" z Łąkorza. Ich genialny miód lipowy także otrzymał "Złotą Perłę".

Warto podkreślić, że z województwa warmińsko - mazurskiego pięć podmiotów otrzymało to wyjątkowe wyróżnienie, tym bardziej cieszy fakt, że dwa najlepsze produkty pochodzą z powiatu nowomiejskiego. Gratulujemy!


red.
a.laskowska@gazetaolsztynska.pl

2001-2025 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 7B