Szynka i miód z powiatu nowomiejskiego ze "Złotą Perłą" Smaków Regionów
2022-09-28 11:08:29(ost. akt: 2022-09-28 11:29:59)
Wyjątkowe wydarzenie dla osób, które odżywiają się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców. Na targach Smaki Regionów była ekologiczna, certyfikowana żywność z całej Polski. Można było posmakować wszystkich regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne, które są przygotowywane według dawnych receptur i filozofii slow.
Smaki Regionów to wyjątkowa podróż po kulinarnych zakamarkach Polski. Producenci najsmaczniejszych potraw, w ostatni weekend września, spotkali się w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Przez trzy dni zaprezentowali najwyższej jakości wędliny, sery czy domowe wypieki.
W tym zacnym gronie nie brakowało reprezentacji z powiatu nowomiejskiego. Masarnia z tradycją "Dreszler" z Nowego Miasta, otrzymała wyróżnienie najwyższej rangi "Złotą Perłę" za fenomenalną szynkę wiejską.
Doceniona została także Pasieka Jabłońscy "Miodek" z Łąkorza. Ich genialny miód lipowy także otrzymał "Złotą Perłę".
Doceniona została także Pasieka Jabłońscy "Miodek" z Łąkorza. Ich genialny miód lipowy także otrzymał "Złotą Perłę".
Warto podkreślić, że z województwa warmińsko - mazurskiego pięć podmiotów otrzymało to wyjątkowe wyróżnienie, tym bardziej cieszy fakt, że dwa najlepsze produkty pochodzą z powiatu nowomiejskiego. Gratulujemy!
red.
a.laskowska@gazetaolsztynska.pl
a.laskowska@gazetaolsztynska.pl
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez