Kulinarna receptura na rybę z brzoskwiniami
2016-03-23 09:22:51(ost. akt: 2016-03-23 10:17:37)
Mamy przyjemność kolejny raz zaprezentować Państwu recepturę na wyjątkowe danie. Tym razem swoim przepisem pochwaliła się Jadwiga Kowalewska, przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Tomaszewie.
Jej autorskie danie to ryby z brzoskwiniami.
Składniki:
1 kg fileta z ryby
1 słoik pieczarek marynowanych
0,5 kg cebuli
1 puszka brzoskwiń w syropie
300 ml ketchupu
1 kg fileta z ryby
1 słoik pieczarek marynowanych
0,5 kg cebuli
1 puszka brzoskwiń w syropie
300 ml ketchupu
Sposób przygotowania:
brzoskwinie i pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę skroić w piórka i podsmażyć. Do usmażonej cebuli dodać ketchup. Zagotować wszystko razem, dodać pieczarki, brzoskwinie i syrop z brzoskwiń. Rybę pokroić w średniej wielkości kostkę i usmażyć. Połowę usmażonej ryby wyłożyć do miski i zalać połową przygotowanego wcześniej sosu. Położyć na to resztę ryby i resztę sosu.
brzoskwinie i pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę skroić w piórka i podsmażyć. Do usmażonej cebuli dodać ketchup. Zagotować wszystko razem, dodać pieczarki, brzoskwinie i syrop z brzoskwiń. Rybę pokroić w średniej wielkości kostkę i usmażyć. Połowę usmażonej ryby wyłożyć do miski i zalać połową przygotowanego wcześniej sosu. Położyć na to resztę ryby i resztę sosu.
— Na koniec należy odstawić miskę z potrawą w chłodne miejsce. Danie to jest wyjątkowe, gdyż łączy dwa smaki: kwaskowatość ketchupu i pieczarek ze słodyczą brzoskwiń i ich soku. Życzę smacznego! — mówi pani Jadwiga. kajoo
Czytaj e-wydanie
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.
Swoją stronę założysz TUTAJ ".
Szczegółowe informacje o tym, czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor HrywnaCzytaj e-wydanie
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez