Kolejne spotkanie z Literaturą na wodzie. W roli głównej Witold Szabłowski
2022-08-29 07:51:37(ost. akt: 2022-08-29 08:09:04)
Miejska Biblioteka Publiczna w Giżycku, Stowarzyszenie Wspólnota Mazurska oraz księgarnia ODEON zapraszają na kolejne spotkanie z cyklu "Literatura na wodzie".
Już w najbliższą niedzielę, 4 września o godz. 14.00 odbędzie się kolejne spotkanie na statku Olimpia i rejs Łabędzim Szlakiem po jeziorze Kisajno z wyjątkowym autorem w ramach cyklu Lieteratura na wodzie.
- Naszym gościem będzie Witold Szabłowski, reporter i scenarzysta. Jego książki wydawane są na czterech kontynentach. Głównym powodem spotykania jest najnowsza książka "Rosja od kuchni. Jak zbudować imperium nożem, chochlą i widelcem", w której wbrew tytułowi jest bardzo dużo o Ukrainie - informują organizatorzy spotkania autorskiego z Literaturą na wodzie.
Zbiór reportaży o Turcji pt. "Zabójca z miasta moreli" (2010) uznano za jedną z najważniejszych książek opublikowanych w USA w 2013 roku. "Tańczące niedźwiedzie" zostały nazwane przez amerykańskich krytyków perłą, a Szabłowski mistrzem opowieści. Reportaż "Jak nakarmić dyktatora" (W.A.B. 2019) wydał największy światowy wydawca – Penguin Random HousePrawa do serialu na jego podstawie sprzedano do Hollywood. Książka została także uhonorowana prestiżową Nagrodą Gourmand World Cookbook Award dla najlepszych tytułów kulinarnych na świecie.
Organizatorzy zapraszają osoby zainteresowane rozmową z Witoldem Szabłowski na przystań przy hotelu EUROPA, ul.Wojska Polskiego 37 w Giżycku przed godz. 14.00.
ona
Zbiór reportaży o Turcji pt. "Zabójca z miasta moreli" (2010) uznano za jedną z najważniejszych książek opublikowanych w USA w 2013 roku. "Tańczące niedźwiedzie" zostały nazwane przez amerykańskich krytyków perłą, a Szabłowski mistrzem opowieści. Reportaż "Jak nakarmić dyktatora" (W.A.B. 2019) wydał największy światowy wydawca – Penguin Random HousePrawa do serialu na jego podstawie sprzedano do Hollywood. Książka została także uhonorowana prestiżową Nagrodą Gourmand World Cookbook Award dla najlepszych tytułów kulinarnych na świecie.
Organizatorzy zapraszają osoby zainteresowane rozmową z Witoldem Szabłowski na przystań przy hotelu EUROPA, ul.Wojska Polskiego 37 w Giżycku przed godz. 14.00.
ona
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez