Spotkanie z Waldemarem Mierzwą
2020-07-29 20:20:41(ost. akt: 2020-07-29 20:25:25)
Stowarzyszenie Wspólnota Mazurska i Miejska Biblioteka Publiczna w Giżycku zapraszają na pierwsze po przerwie pandemicznej spotkanie autorskie w cyklu "Cztery pory roku z literaturą w Giżycku". Gościem spotkania będzie Waldemar Mierzwa, współautor książki: "Mazury na jeziorach i w kuchni".
Szczupak z sosem polskim, czyli „Mazury w kuchni”
Nowa książka Waldemara Mierzwy i Mirosława Gworka „Mazury na jeziorach i w kuchni” składa się z dwóch głównych części.
W pierwszej, „Na jeziorach”, Waldemar Mierzwa opowiada o tym, jak przejęliśmy jeziora w 1945 roku, jak na nich przez 75 lat gospodarzyliśmy i jakie są dzisiaj tego efekty.
W pierwszej, „Na jeziorach”, Waldemar Mierzwa opowiada o tym, jak przejęliśmy jeziora w 1945 roku, jak na nich przez 75 lat gospodarzyliśmy i jakie są dzisiaj tego efekty.
W części drugiej, „W kuchni”, Mirosław Gworek, właściciel i szef kuchni „Gościńca” w Głodowie, zapoznaje nas z tajnikami przygotowań dań z ryb słodkowodnych i ujawnia 65 przepisów swojej kuchni.
Spotkanie odbędzie się 1 sierpnia o godz. 18. na statek OLIMPIA, port hotelu EUROPA (Giżycko, ul.Wojska Polskiego 37).
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez