Szkolny Konkurs Kulinarny w Zespole Szkół Zawodowych
2015-02-16 08:59:21(ost. akt: 2015-02-16 09:11:42)
Wykwintne dania kusiły wyglądem, zapachem i oczywiście smakiem. Za ich przygotowaniem stało czternastu uczniów Zespołu Szkół Zawodowych, którzy potrawy przygotowywali na Szkolny Konkurs Kulinarny.
Do zgarnięcia, poza nagrodami rzeczowymi, był tytuł Mistrza Szkolnej Patelni.
Do kuchennej rywalizacji stanęli nie tylko uczniowie, którzy mają już na swoim koncie praktyki zawodowe, ale także pierwszoklasiści.
Potrawy oceniali: Halina Poboży - Cech Rzemieślników i Przedsiębiorców, Ireneusz Koniuszek - szef kuchni Hotelu Zamek Ryn, Marek Pogorzelski - szef kuchni Hotelu St. Bruno w Giżycku oraz nauczycielki przedmiotów gastronomicznych w ZSZ: Urszula Siergiej-Todryk i Małgorzata Legucka.
Autorzy dań z drobiu, którzy zajęli na szczeblu szkolnym znaczące miejsca będą reprezentować ZSZ na wojewódzkim konkursie kulinarnym w kwietniu.
Zwycięzcy i ich dania
I miejsce
Małgorzata Baranowska - "Wiejskie roladki drobiowe"
Paweł Gembal - "Filet drobiowy z gruszką i musem marchewkowym"
II miejsce
Katarzyna Roman - "Szpinakowe kurczę"
Arkadiusz Karwel - "Fantazyjny kurczak"
Katarzyna Roman - "Szpinakowe kurczę"
Arkadiusz Karwel - "Fantazyjny kurczak"
III miejsce
Paweł Piątek - "Kurczak po andaluzyjsku"
Monika Piskorz - "Warzywa w cieście"
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez