Jajka w chrupiących kokilkach

2015-06-11 10:20:43(ost. akt: 2015-06-11 10:21:15)

Autor zdjęcia: Aniela Hnatyszyn

Doskonała przekąska na przyjęciu organizowanym w ogrodzie.
Składniki: 4 bułki, 1 łyżka masła, 10 dag kiełbasy np. śląskiej, 2 łyżki groszku z puszki, 4 jajka, sól, pieprz, szczypior

Z bułek ściąć wierzchy, wydrążyć środki, wysmarować wewnątrz masłem. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyłożyć nimi bułki. Do każdej bułki wsypać groszek, wbić po jednym jajku, posypać solą i pieprzem, szczypiorkiem, przykryć odciętym wierzchem. Grzanki włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekać przez 10 minut.

Grzanki znakomicie smakują z filiżanką bulionu.

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5