Jajka w chrupiących kokilkach
2015-06-11 10:20:43(ost. akt: 2015-06-11 10:21:15)
Doskonała przekąska na przyjęciu organizowanym w ogrodzie.
Składniki: 4 bułki, 1 łyżka masła, 10 dag kiełbasy np. śląskiej, 2 łyżki groszku z puszki, 4 jajka, sól, pieprz, szczypior
Z bułek ściąć wierzchy, wydrążyć środki, wysmarować wewnątrz masłem. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyłożyć nimi bułki. Do każdej bułki wsypać groszek, wbić po jednym jajku, posypać solą i pieprzem, szczypiorkiem, przykryć odciętym wierzchem. Grzanki włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekać przez 10 minut.
Grzanki znakomicie smakują z filiżanką bulionu.
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez