Żeby zdrowym być, trzeba zdrowo... jeść
2021-12-09 12:22:46(ost. akt: 2021-12-09 12:34:45)
W Ekonomiku odbyła się kolejna odsłona warsztatów kulinarnych w ramach programu profilaktyki prozdrowotnej promującej zdrowy styl życia.
Uczniowie kolejnej klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem szefa kuchni Macieja Maciejewskiego przygotowali potrawy kuchni warmińsko - mazurskiej w nowoczesnym wydaniu. Tym razem sporządzono: chilli con – carne, plince z pomoćką oraz pieczoną gruszkę z serem i szczypiorkiem podaną na cieście francuskim z syropem owocowym, pieczone jabłka z cynamonem i sosem czekoladowym.
Uczniowie poznali jak nasze regionalne potrawy, niegdyś tłuste i ciężkostrawne, mogą być podane jako dania nowoczesne, lekkostrawne i zdrowe.
Młodzież z dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem brała udział w przygotowaniach zdrowych dań oraz uczestniczyła w pogadance na temat profilaktyki zdrowotnej pt. "Żeby zdrowym być, trzeba zdrowo żyć". Na zakończenie zajęć młodzież otrzymała drobne upominki. To kolejny raz, kiedy w naszym Ekonomiku było smacznie, zdrowo i kolorowo.
Młodzież z dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem brała udział w przygotowaniach zdrowych dań oraz uczestniczyła w pogadance na temat profilaktyki zdrowotnej pt. "Żeby zdrowym być, trzeba zdrowo żyć". Na zakończenie zajęć młodzież otrzymała drobne upominki. To kolejny raz, kiedy w naszym Ekonomiku było smacznie, zdrowo i kolorowo.
Źródło: Gazeta Olsztyńska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez