Dzyndzałki z Durąga najlepsze w Bitwie Regionów!
2021-09-05 08:54:21(ost. akt: 2021-09-05 11:18:56)
Już sama nazwa nieźle brzmi: dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół w dwóch sosach. Potrawa przygotowana przez panie z KGW w Durągu wygrała Bitwę Regionów.
Ten ogólnopolski konkurs zakończył się w sobotę, 4 września, finałem w Częstochowie. Wcześniej KGW w Duragu zwyciężyło w eliminacjach wojewódzkich, a teraz panie reprezentowały województwo warmińsko-mazurskie wśród 16 regionów z całej Polski.
Dzyndzałki z wędzoną sielawą i kaszą w świętojańskim wianku z sezonowych jadalnych ziół przygotowane przez KGW w Durągu przebojem zdobyły pierwsze miejsce! Jurorzy wysoko ocenili potrawę i jej prezentację filmową, co było elementem konkursu. Za pierwsze miejsce Durąg zainkasował czek na 5 tysięcy złotych. Gratulujemy!
Źródło: Gazeta Olsztyńska
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Jacuś #3074672 6 wrz 2021 14:57
Czy można gdzieś spróbować tej potrawy?
odpowiedz na ten komentarz