Kultowy serek, czyli tradycja zobowiązuje!
2020-08-28 09:17:33(ost. akt: 2020-08-28 14:16:16)
Artykuł
sponsorowany
Kto z nas mówiąc adidasy ma na myśli jeden konkretny rodzaj obuwia, zapominając zupełnie o marce, która je stworzyła? Przykłady możemy mnożyć: popularne pieluchy dla dzieci, znana wszystkim przyprawa do zup w płynie czy… mleko, którego synonimem jest marka Łaciate. Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol ma jeszcze jeden taki produkt, a jest nim kultowy serek homogenizowany marki Rolmlecz, nazywany przez wszystkich „serkiem z krówką”. Poznajcie jego historię…
Kultowy „serek z krówką” jest obecny na sklepowych półkach nieprzerwanie od 1974 r. Rzadko spotyka się produkty, które smakują tak samo wnukom, jak i dziadkom. Starsi pamiętają, jak kupowali serek swoim dzieciom, obecnym rodzicom kojarzy się z czasem dzieciństwa, gdy był on dla nich rarytasem,
a w sklepach nie było dużego wyboru smakołyków. Dla dzieci to pyszna przekąska, po którą mama i tata pozwalają sięgać bez ograniczeń i wyrzutów sumienia. Dlatego od ponad 40 lat serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów. Głównym jej składnikiem jest najwyższej jakości mleko. Produkt nie zawiera dodatków i konserwantów, a o jego unikalności świadczy oryginalna receptura, którą możemy uznać za dziedzictwo pokolenia dzisiejszych 40-sto latków. Choć wśród serków Rolmlecz możemy znaleźć aż 5 smaków serków homogenizowanych, serek waniliowy jest zdecydowanie flagowym produktem tej serii.
a w sklepach nie było dużego wyboru smakołyków. Dla dzieci to pyszna przekąska, po którą mama i tata pozwalają sięgać bez ograniczeń i wyrzutów sumienia. Dlatego od ponad 40 lat serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów. Głównym jej składnikiem jest najwyższej jakości mleko. Produkt nie zawiera dodatków i konserwantów, a o jego unikalności świadczy oryginalna receptura, którą możemy uznać za dziedzictwo pokolenia dzisiejszych 40-sto latków. Choć wśród serków Rolmlecz możemy znaleźć aż 5 smaków serków homogenizowanych, serek waniliowy jest zdecydowanie flagowym produktem tej serii.
Konsumenci podkreślają, że wychowało się na nim wiele pokoleń Polaków.
„Serek z krówką” to pierwszy serek homogenizowany, który doczekał się swojego pomnika!
W 2018 roku serek z krówką doczekał się swojego pomnika w Radomiu! Rzeźba z brązu, przedstawiająca opakowanie serka, stanęła w centrum miasta. Jest jednym z symboli miasta. Została wykonana w ramach projektu "Piękniejsze Śródmieście - symbole naszego miasta w formie małej architektury". Autorem statuetki jest artysta z Kielc, Sławomir Micek.
Pyszny i zdrowy
Serek homogenizowany to wyśmienita przekąska, doskonała baza deserów, dodatek do owoców, ciast i naleśników. W asortymencie znajdziemy całą gamę smaków, zaczynając od naturalnego, na owocowym kończąc. Wszystkie lekkie, delikatne, smaczne i puszyste… A jak powstają? Tak naprawdę to po prostu poddany bardzo dokładnemu rozdrabnianiu ser twarogowy. Czasem dodaje się też niewielką ilość serwatki. Sama homogenizacja to proces rozdrabniania połączony z miksowaniem. Dlatego ostatecznie powstaje produkt o gładkiej, jednolitej strukturze.
Naturalny serek homogenizowany to wartościowy element diety. Jest przede wszystkim źródłem lekkostrawnego białka mlecznego — zawiera go nawet 2–3-krotnie więcej niż mleko. To również bogactwo bardzo dobrze przyswajalnego wapnia.
Serek homogenizowany to wyśmienita przekąska, doskonała baza deserów, dodatek do owoców, ciast i naleśników. W asortymencie znajdziemy całą gamę smaków, zaczynając od naturalnego, na owocowym kończąc. Wszystkie lekkie, delikatne, smaczne i puszyste… A jak powstają? Tak naprawdę to po prostu poddany bardzo dokładnemu rozdrabnianiu ser twarogowy. Czasem dodaje się też niewielką ilość serwatki. Sama homogenizacja to proces rozdrabniania połączony z miksowaniem. Dlatego ostatecznie powstaje produkt o gładkiej, jednolitej strukturze.
Naturalny serek homogenizowany to wartościowy element diety. Jest przede wszystkim źródłem lekkostrawnego białka mlecznego — zawiera go nawet 2–3-krotnie więcej niż mleko. To również bogactwo bardzo dobrze przyswajalnego wapnia.
Moc produktów regionalnych
Kategoria produktów regionalnych rośnie w siłę. Mimo upływu lat i zmieniających się potrzeb oraz preferencji konsumentów, serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością. Z coraz większą uwagą czytamy etykiety, bo wiemy, w jak istotnym stopniu skład produktu przekłada się na jego smak oraz jakość. Serek Rolmlecz z krótką i czystą etykietą, idealnie wpasowuje się w dzisiejsze oczekiwania klientów i współczesne trendy żywieniowe.
Kategoria produktów regionalnych rośnie w siłę. Mimo upływu lat i zmieniających się potrzeb oraz preferencji konsumentów, serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością. Z coraz większą uwagą czytamy etykiety, bo wiemy, w jak istotnym stopniu skład produktu przekłada się na jego smak oraz jakość. Serek Rolmlecz z krótką i czystą etykietą, idealnie wpasowuje się w dzisiejsze oczekiwania klientów i współczesne trendy żywieniowe.

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez