GIS ostrzega: Salmonella na powierzchni skorupek jaj

2019-05-02 11:34:49(ost. akt: 2019-05-02 11:49:01)

Autor zdjęcia: Pixabay.com

Na powierzchni skorupek jaj sprzedawanych pod marką Jaja Wojciechowicz, wykryto obecność bakterii Salmonella z grupy OD. Z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia, nie należy spożywać jaj o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie.
Ostrzeżenie dotyczy produktu Świeże jaja „Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A, kategoria wagowa: M-średnie, których termin przydatności do spożycia mija 12.05.2019.

Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303
Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE

Obecność bakterii Salmonella z grupy OD wykryto na powierzchni skorupek jaj w 1 z 5 badanych próbek.

NETTO Sp. z o.o. poinformowała, że w dniu 30.04.2019 r. ww. jaja zostały usunięte ze sklepów tej sieci.

Obrazek w tresci

Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.

Źródło: GIS

Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Magie #2725872 | 88.156.*.* 3 maj 2019 10:04

    Chiba " jaja Wojciechowicza"?

    Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz

  2. . #2725722 | 79.184.*.* 2 maj 2019 19:53

    ja żrę wszystko

    Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz

  3. partner anjii z purdyy #2725688 | 81.190.*.* 2 maj 2019 17:57

    moja rzerzret wsiooo nuuuuu

    Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz