Cztery pory roku z literaturą i... gotowaniem
2019-03-14 09:40:55(ost. akt: 2019-03-14 09:46:04)
Stowarzyszenie Wspólnota Mazurska, Miejska Biblioteka Publiczna i restauracja Puzzle Smaku zapraszają na kolejne wydarzenie z cyklu "Cztery pory roku z literaturą". Będzie to trochę inne spotkanie - z gotowaniem i pokazem kulinarnym.
Gościem będzie Joanna Jakubiuk, autorka książki „Ziemniak. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.
Joanna Jakubiuk - podlasianka, szefowa kuchni, aktywistka kulinarna. Wytropi najlepsze produkty regionalne nawet w najdalszych zakątkach kraju. Gotuje, wałkuje, lepi, kroi i miesza w garnkach codziennie, zawodowo i prywatnie.
Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka kilka konkursów kulinarnych w tym najbardziej dla niej ważnych - Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa.
O sobie mówi niewiele, zdecydowanie woli wspólne gotowanie, jedzenie i kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Zbiera książki kucharskie i.. .wałki do ciasta.
W 2018 roku wydała swoją pierwsza książkę kucharska :
„ZIEMNIAK. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.
W 2018 roku wydała swoją pierwsza książkę kucharska :
„ZIEMNIAK. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów”.
Restauracja PUZZLE SMAKU
Giżycko, Pasaż Portowy 11
20 marca 2019, godz. 17.00
Giżycko, Pasaż Portowy 11
20 marca 2019, godz. 17.00
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
my #2697915 | 81.190.*.* 15 mar 2019 07:05
PRZYJDZIEMY! :)
odpowiedz na ten komentarz