"Kaper" zaprasza na szalonego Sylwestra i do sprawdzenia świątecznego menu
2018-11-30 08:33:20(ost. akt: 2018-11-30 08:47:28)
Artykuł
sponsorowany
Tawerna "Kaper" w Iławie zaprasza na noc Sylwestrową - to będzie niezapomniany wieczór, w uroczej atmosferze, z pysznym jedzeniem. Dostępne jest już również menu świąteczne, w formie cateringu.
TAWERNA KAPER ZAPRASZA
Tawerna Kaper, mieszcząca się przy ulicy Jana III Sobieskiego 10 w Iławie, to jeden z najpiękniej położonych obiektów w Iławie. Właściciele na potrzeby restauracji i hotelu zaadaptowali zrujnowany budynek XIX wiecznej stajni wozowni położonej na wschodnim brzegu jeziora Jeziorak Mały. Co roku odwiedzają nas tysiące gości chcących posilić się, ugasić pragnienie lub spędzić noc w tak urokliwym miejscu. Do dyspozycji gości możemy oddać restaurację na 65 miejsc, hotel z 11 pokojami, a w okresie letnim taras gwarantujący 80 osobom konsumpcję z bezpośrednim widokiem na jezioro.
CATERING ŚWIĄTECZNY
Catering świąteczny to idealne rozwiązanie na firmowe spotkanie wigilijne. Jedzenie na zamówienie to również doskonała alternatywa dla tych, którzy nie mają czasu lub chęci na przedświąteczne gotowanie. Gwarantujemy domowe, pyszne potrawy. W naszej świątecznej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Oferujemy tradycyjne dania kuchni polskiej. Z nami zorganizujesz niezapomniane firmowe lub rodzinne spotkania świąteczne.
Tawerna Kaper, mieszcząca się przy ulicy Jana III Sobieskiego 10 w Iławie, to jeden z najpiękniej położonych obiektów w Iławie. Właściciele na potrzeby restauracji i hotelu zaadaptowali zrujnowany budynek XIX wiecznej stajni wozowni położonej na wschodnim brzegu jeziora Jeziorak Mały. Co roku odwiedzają nas tysiące gości chcących posilić się, ugasić pragnienie lub spędzić noc w tak urokliwym miejscu. Do dyspozycji gości możemy oddać restaurację na 65 miejsc, hotel z 11 pokojami, a w okresie letnim taras gwarantujący 80 osobom konsumpcję z bezpośrednim widokiem na jezioro.
CATERING ŚWIĄTECZNY
Catering świąteczny to idealne rozwiązanie na firmowe spotkanie wigilijne. Jedzenie na zamówienie to również doskonała alternatywa dla tych, którzy nie mają czasu lub chęci na przedświąteczne gotowanie. Gwarantujemy domowe, pyszne potrawy. W naszej świątecznej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Oferujemy tradycyjne dania kuchni polskiej. Z nami zorganizujesz niezapomniane firmowe lub rodzinne spotkania świąteczne.
Dania wigilijne:
Barszcz czysty – 20zł / litr
Zupa rybna – 35zł / litr
Zupa wigilijna z suszonych owoców z kluseczkami- 20zł / litr
Zupa borowikowa – 40zł / litr
Pierogi z kapustą i grzybami – 10 zł (porcja 8 szt.)
Uszka z grzybami – 30zł (porcja 50 szt.)
Kapusta z grzybami – 20 zł /kg
Pstrąg z pieca – 80 zł (półmisek – 1 kg)
Gołąbki z kaszą i grzybami - 40zł / kg
Śledź w śmietanie – 14zł (porcja)
Kutia – 12 zł (porcja)
Karp w galarecie – 40 zł ( półmisek)
Jaja garnirowane łososiem na sosie tatarskim – 12 zł (półmisek)
Roladki z pstrąga w galarecie – 35zł (półmisek)
Ryba po grecku – 30zł (półmisek)
Różyczki z łososia z jajkiem i kawiorem – 25zł (półmisek)
Sałatka jarzynowa – 22zł (półmisek)
Barszcz czysty – 20zł / litr
Zupa rybna – 35zł / litr
Zupa wigilijna z suszonych owoców z kluseczkami- 20zł / litr
Zupa borowikowa – 40zł / litr
Pierogi z kapustą i grzybami – 10 zł (porcja 8 szt.)
Uszka z grzybami – 30zł (porcja 50 szt.)
Kapusta z grzybami – 20 zł /kg
Pstrąg z pieca – 80 zł (półmisek – 1 kg)
Gołąbki z kaszą i grzybami - 40zł / kg
Śledź w śmietanie – 14zł (porcja)
Kutia – 12 zł (porcja)
Karp w galarecie – 40 zł ( półmisek)
Jaja garnirowane łososiem na sosie tatarskim – 12 zł (półmisek)
Roladki z pstrąga w galarecie – 35zł (półmisek)
Ryba po grecku – 30zł (półmisek)
Różyczki z łososia z jajkiem i kawiorem – 25zł (półmisek)
Sałatka jarzynowa – 22zł (półmisek)
Zamówienia przyjmujemy do 20.12.2018r., tel. 694 425 401
Odbiór 24.12.2018r. do godziny 12:00.
Odbiór 24.12.2018r. do godziny 12:00.
SYLWESTER 2018, POWITAJ Z NAMI NOWY ROK!
Zapraszamy do spędzenia Sylwestra w naszej Restauracji.
Gwarantujemy niezapomniany wieczór w uroczej atmosferze i przepyszne dania.
O muzykę zadba DJ - Cyprian Piwowar.
Zapraszamy od godziny 20:00.
Cena 220 zł / osobę.
Informacje i rezerwacje pod numerem 694 425 401
MENU BALU SYLWESTROWEGO 2018
Dania główne:
• Zupa dyniowa
• Grillowane kotleciki jagnięce z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
Deser:
• Beza z musem malinowym i bitą śmietaną
Przekąski na zimno:
• Śledź po piracku
• Sałatka z grillowanym kurczakiem i pomarańczą
• Deska rozmaitości
• Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
• Przekąski na ciepło
• Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki
• Polędwica z dorsza
• Indyk pieczony
• Barszcz czerwony z grzybowym mieszkiem
Dania główne:
• Zupa dyniowa
• Grillowane kotleciki jagnięce z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
Deser:
• Beza z musem malinowym i bitą śmietaną
Przekąski na zimno:
• Śledź po piracku
• Sałatka z grillowanym kurczakiem i pomarańczą
• Deska rozmaitości
• Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
• Przekąski na ciepło
• Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki
• Polędwica z dorsza
• Indyk pieczony
• Barszcz czerwony z grzybowym mieszkiem
W cenę wliczone są napoje, butelka szampana na 4 osoby, butelka wódki na parę.
Lista alergenów występujących w naszych potrawach znajduje się w barze.
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Maja #2646240 | 109.95.*.* 18 gru 2018 16:37
Za taką kasę sama zrobię wigilijne potrawy
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz