Piotr Ostrowski w narodowej kadrze kucharzy
2016-10-03 12:03:30(ost. akt: 2016-10-03 13:34:02)
Co cztery lata w Erfurcie, odbywa się Olimpiada Kulinarna, w której o palmę pierwszeństwa walczą najlepsi młodzi kucharze z całego świata. W tegorocznych zmaganiach, w szóstce najzdolniejszych kucharzy reprezentujących nasz kraj, znalazł się działdowianin Piotr Ostrowski.
PRZECZYTAJ KONIECZNIE:
![Święto Pieczonego Ziemniaka [zdjęcia, film]](https://m.wm.pl/2016/10/z2/038a5445-picture57f0c7a834dbd-338064.jpg)
Święto Pieczonego Ziemniaka [zdjęcia, film]
— To wspaniała impreza. Jej poziom jest bardzo wysoki. Zjeżdżają reprezentacje z całego świata, wszyscy, którzy liczą się w tej branży, najlepsi kucharze juniorzy i seniorzy — mówi Piotr Ostrowski.
Do eliminacji o możliwość wzięcia udziału w prestiżowej rywalizacji, stanęło kilkuset młodych kucharzy z całej Polski. Jednak tylko trzynastka z nich otrzymała prawo udziału w zawodach kulinarnych. Sześciu to ścisła czołówka. Właśnie w tej szóstce znalazł się Piotr Ostrowski. Pozostali to rezerwa.
— Podkręcamy śrubę na maksa i odliczamy dni do olimpiady. Dla każdego z nas, to wielkie wyróżnienie znaleźć się na liście najlepszych młodych kucharzy w Polsce. Otwiera to bowiem przed nami drzwi do pierwszej ligi. Dzięki tej imprezie mamy w zasadzie zapewnioną przyszłość w światowej gastronomii, poza tym dzięki konfrontacjom zyskujemy ogromne doświadczenie a tego nigdy nie da się przecenić — dodaje nasz olimpijczyk.
Olimpiada kulinarna w Erfurcie jest organizowana co cztery lata. Startują w niej przedstawiciele 52 państw, nie tylko z Europy, ale ze wszystkich niemal kontynentów. Tegoroczna rywalizacja będzie trwała cztery dni, od 22 do 25 października. Polskę będą reprezentowały dwie ekipy, Reprezentacja Polski Juniorów oraz Reprezentacja Kucharzy Wojska Polskiego.
Trzymajmy kciuki za naszą reprezentację a my, już za trzy tygodnie, poinformujemy Czytelników o tym, jak powiodło się polskim reprezentacjom na Międzynarodowej Kulinarnej Olimpiadzie w Erfurcie.
Trzymajmy kciuki za naszą reprezentację a my, już za trzy tygodnie, poinformujemy Czytelników o tym, jak powiodło się polskim reprezentacjom na Międzynarodowej Kulinarnej Olimpiadzie w Erfurcie.
Kucharze: Pierwszy skład Kadry
1. Bartosz Peter - kapitan
2. Kamil Werewka
3. Patryk Mach
4. Mateusz Reszczyk
5. Natalia Walczak
6. Piotr Ostrowski - Działdowo
Trener i selekcjoner kadry: Sebastian Krauzowicz
1. Bartosz Peter - kapitan
2. Kamil Werewka
3. Patryk Mach
4. Mateusz Reszczyk
5. Natalia Walczak
6. Piotr Ostrowski - Działdowo
Trener i selekcjoner kadry: Sebastian Krauzowicz
Anna Barbara Czuraj-Struzik
dzialdowo@gazetaolsztynska.pl
Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Jacek Pałachta #2082250 | 94.254.*.* 7 paź 2016 07:36
I tutaj trzeba pogratulować. I mimo że gary i pichcenie wszędzie teraz w telewizji tak jajkby to było najciekawsze zajęcie na ziemiii nie tylkoto jednak jest to jakiś sukces działdowiaka i życzę powodzenia.
Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz
działdoeiak #2079994 | 82.160.*.* 4 paź 2016 15:52
Poza Działdowem, Warszawa chyba
Ocena komentarza: warty uwagi (8) odpowiedz na ten komentarz
dzialdowiak #2079882 | 79.188.*.* 4 paź 2016 14:26
Serdeczne gratulacje dla Pana Ostrowskiego. Gdzie pan gotuje, brak informacji w artykule
Ocena komentarza: warty uwagi (8) odpowiedz na ten komentarz