Zdrowa i kolorowa sałatka do pracy
2015-09-14 12:30:35(ost. akt: 2015-09-14 12:46:43)
Jak często zdarza się Wam wyjść do pracy wypijając jedynie kawę? Jak często w ciągu dnia sięgacie po fastfoodowe jedzenie, bo tylko takie macie pod ręką? Nasza propozycja na dziś to zdrowe i kolorowe śniadanie do pracy. Zamiast kanapki - sałatka z cukinią i jabłkiem, którą z łatwością można przygotować wieczorem, a następnego dnia zabrać ze sobą do pracy.
Składniki:
1 cukinia (ok. 150g), 1 marchewka (ok. 60g), 1 jajko, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 6 oliwek zielonych, 50g jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz
1 cukinia (ok. 150g), 1 marchewka (ok. 60g), 1 jajko, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 6 oliwek zielonych, 50g jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinię i marchew obieramy obieraczką do warzyw na wstążki. Oliwki kroimy na pół. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki. Na cukinii i marchwi układamy jajko i posypujemy oliwkami. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy dip solą i pieprzem do smaku. Możemy też dodać trochę soku z cytryny. Szczypiorek siekamy na drobno i dodajemy do dipu, którym polewamy jajka i warzywa. Smacznego!
Cukinię i marchew obieramy obieraczką do warzyw na wstążki. Oliwki kroimy na pół. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki. Na cukinii i marchwi układamy jajko i posypujemy oliwkami. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy dip solą i pieprzem do smaku. Możemy też dodać trochę soku z cytryny. Szczypiorek siekamy na drobno i dodajemy do dipu, którym polewamy jajka i warzywa. Smacznego!
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Kurp #1820415 | 94.7.*.* 22 wrz 2015 22:01
A jacy My mazurzy?
odpowiedz na ten komentarz