Szkolny Konkurs Kulinarny w Zespole Szkół Zawodowych

2015-02-16 08:59:21(ost. akt: 2015-02-16 09:11:42)
Uczestnicy szkolnego konkursu kulinarnego

Uczestnicy szkolnego konkursu kulinarnego

Autor zdjęcia: Zuzanna Ołdakowska

Wykwintne dania kusiły wyglądem, zapachem i oczywiście smakiem. Za ich przygotowaniem stało czternastu uczniów Zespołu Szkół Zawodowych, którzy potrawy przygotowywali na Szkolny Konkurs Kulinarny.
Do zgarnięcia, poza nagrodami rzeczowymi, był tytuł Mistrza Szkolnej Patelni.


Do kuchennej rywalizacji stanęli nie tylko uczniowie, którzy mają już na swoim koncie praktyki zawodowe, ale także pierwszoklasiści.

Potrawy oceniali: Halina Poboży - Cech Rzemieślników i Przedsiębiorców, Ireneusz Koniuszek - szef kuchni Hotelu Zamek Ryn, Marek Pogorzelski - szef kuchni Hotelu St. Bruno w Giżycku oraz nauczycielki przedmiotów gastronomicznych w ZSZ: Urszula Siergiej-Todryk i Małgorzata Legucka.


Autorzy dań z drobiu, którzy zajęli na szczeblu szkolnym znaczące miejsca będą reprezentować ZSZ na wojewódzkim konkursie kulinarnym w kwietniu.




Zwycięzcy i ich dania



I miejsce


Małgorzata Baranowska - "Wiejskie roladki drobiowe"


Paweł Gembal - "Filet drobiowy z gruszką i musem marchewkowym"



II miejsce


Katarzyna Roman - "Szpinakowe kurczę"


Arkadiusz Karwel - "Fantazyjny kurczak"





III miejsce


Paweł Piątek - "Kurczak po andaluzyjsku"


Monika Piskorz - "Warzywa w cieście"





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając na gizycko.wm.pl w ramkę "  ZAŁÓŻ PROFIL ", która znajduje się w prawym, górnym rogu strony. Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij tutajProblem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna