Wojewoda warmińsko-mazurski spotkał się Magdą Gessler. O czym rozmawiali?
2025-03-20 16:09:50(ost. akt: 2025-03-20 14:03:02)
Radosław Król po naradzie wojewodów spotkał się z Magdą Gessler. „Wulkan energii i totalnie zakręcona na punkcie dziczyzny” – relacjonował. Polityka i kulinaria – co ich połączyło?
17 stycznia Radosław Król wojewoda warmińsko-mazurskil odwiedził Warszawę, gdzie uczestniczył zarówno w istotnych naradach, jak i kulinarnych odkryciach. Jak relacjonował w mediach społecznościowych, dzień rozpoczął od spotkania z wojewodami w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji.
„Bez rewolucji, robimy swoje, sukcesywnie do przodu” – napisał Król, podsumowując naradę prowadzoną przez ministra Tomasza Siemoniaka. Wśród tematów znalazły się kwestie związane z bezpieczeństwem, rynkiem pracy oraz inwestycjami potrzebnymi dla regionu Warmii i Mazur. „Wzmacniamy region, a to mój główny cel” – dodał.
Po intensywnych rozmowach politycznych przyszedł czas na zupełnie inny rodzaj spotkania – kulinarną ucztę w Restauracji U Fukiera, prowadzonej przez Magdę Gessler. Jak zdradził Król, tematem rozmowy były mazurska dziczyzna i ryby. „Magda? Jak zwykle, wulkan energii i... totalnie zakręcona na punkcie dziczyzny. Dokładnie tak, jak i ja, choć nie sądziłem, że to możliwe!” – napisał z entuzjazmem.
Podsumowując dzień, zauważył, że zarówno w polityce, jak i w kuchni liczą się pasja i zaangażowanie. „Jak wiadomo, wszystko, co dobre, wymaga czasu. I w polityce, i w kuchni. Kiedy wkłada się w to całe serce i pasję, efekty bywają zdumiewające” – podkreślił.
To była wizyta łącząca sprawy państwowe z przyjemnościami dla podniebienia – dzień pełen ważnych decyzji i smakowych odkryć.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez