Ostatnie zadanie grupowe już za nami
2016-04-04 08:20:55(ost. akt: 2016-04-04 08:28:09)
Dużymi krokami zbliża się koniec ogólnopolskiego konkursu „Przyszłość na talerzu”. Za niecałe dwa tygodnie członkowie zespołów z całej Polski zakończą swoje prace nad konkursowymi zadaniami i odbiorą należne im nagrody rzeczowe.
Wiele zespołów – uczestniczących w konkursie – zakończyło już wykonywanie zadań grupowych, ale ich członkowie nadal pracują nad zadaniami indywidualno-szkoleniowymi. W przypadku zespołu PROSTKEN ze Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II z Prostek jest podobnie. Jego członkowie zakończyli pracę nad ostatnim już zadaniem grupowym, tj. wizytą u producenta żywności.
Członkinie zespołu odwiedziły dobrze znaną i cenioną w Prostkach – również poza nimi - Piekarnię „Zorza”. Zobaczyły jak wygląda piekarnia od wewnątrz, zwracając szczególną uwagę na pomieszczenia i urządzenia się tam znajdujące.
Dziewczynki miały możliwość prześledzenia procesu pieczenia chleba oraz produkcji bułek drożdżowych, babeczek i rogalików. Jednym z komponentów znakomitych wyrobów pochodzących z Piekarni „Zorza” jest - panująca wewnątrz - iście domowa atmosfera, którą poczuły nasze młode reporterki. Uczennice miały wrażenie, że są w domowej kuchni, tyle, że w nieco większej.
Michałowska Krystyna – nauczyciel matematyki i historii ze SP im. Jana Pawła II w Prostkach, koordynator działań zespołu PROSTKEN
Michałowska Krystyna – nauczyciel matematyki i historii ze SP im. Jana Pawła II w Prostkach, koordynator działań zespołu PROSTKEN
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez