Przed nami najlepsza impreza myśliwska na Mazurach
2016-08-22 14:00:00(ost. akt: 2016-08-23 13:32:11)
Już po raz ósmy odbędą się Myśliwskie Smaki. W menu najlepszej imprezy myśliwskiej na Mazurach, jak co roku, wiele atrakcji. Cieszący się ogromną popularnością konkurs na najlepszą nalewkę, zawody wędkarskie i strzeleckie z wiatrówki. Będą również myśliwskie specjały i pokaz gotowania na żywo w wykonaniu mistrza kucharskiego Roberta Trzaski oraz uczestnika drugiego sezonu Master Chefa Daniela Hucika.
Panowie przygotują pstrokaty krupnik z bażanta, dzika na świeżo oraz zgrabny gulasz z sarniej nogi. O oprawę muzyczną wydarzenia zadba muzyczna gwiazda imprezy zespół OldBREAKOUT.
— Jest mi niezmiernie miło zaprosić wszystkich zainteresowanych tematyką lasu, łowiectwa oraz myślistwa na ósmą już edycję „Myśliwskich Smaków”, które w tym roku odbędą się 26 sierpnia na placu Daszyńskiego w Piszu — mówi Andrzej Nowicki, starosta piski. — W roku bieżącym, tak jak w minionych latach w programie zagoszczą liczne atrakcje, występy, pokazy oraz konkursy. Jestem przekonany, iż każdy znajdzie dla siebie coś interesującego, a obecność na „Myśliwskich Smakach” pozwoli na lepsze poznanie i zgłębienie tematów związanych z naszą mazurską przyrodą. Starostwo Powiatowe w Piszu jako główny organizator „Myśliwskich Smaków” chce tym samym w roku bieżącym podtrzymać kilkuletnią już tradycję spotkań z myślistwem oraz łowiectwem oraz kontynuować podjęte przed laty działania na rzecz wykreowania rozpoznawalnej daleko poza granicami naszego powiatu marki, stanowiącej nie tylko sposób na spędzenie czasu w sposób miły ale również niewątpliwą atrakcję turystyczną.
Impreza startuje 26 sierpnia o godz. 14. na placu Daszyńskiego w Piszu.
Czytaj e-wydanie ">kliknij