Mazurska zupa rybna

2016-05-24 09:47:26(ost. akt: 2016-05-24 10:25:51)

Autor zdjęcia: Katarzyna Panuflewicz

Zdrowa i wyśmienita zupa rybna. Prosta w przygotowaniu. Zachwyca smakiem, cieszy wyglądem.
Składniki:
1,5 l wody, włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mała cebula, kawałeczek selera, 1/4 pora, gałązka natki pietruszki), 1/3 szklanki białego wina, ziele angielskie, 2 dzwonka karpia ze skórką (lub np. 1 kg okoni), 100 ml soku pomidorowego, 1/2 cytryny, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki mielonego kminku

Sposób przygotowania:
Włoszczyznę przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 20 minut, aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa z wywaru i pokroić. Wlać wino. Dodać rybę, sok wyciśnięty z cytryny i przyprawy. Po około 15 minutach dodać sok pomidorowy. Na koniec dodać pokrojone wcześniej warzywa. Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się "przegryzą".
Smacznego!

Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna



Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik

2001-2022 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, GRUPA WM Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5