Mazurska zupa rybna
2016-05-24 09:47:26(ost. akt: 2016-05-24 10:25:51)
Zdrowa i wyśmienita zupa rybna. Prosta w przygotowaniu. Zachwyca smakiem, cieszy wyglądem.
Składniki:
1,5 l wody, włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mała cebula, kawałeczek selera, 1/4 pora, gałązka natki pietruszki), 1/3 szklanki białego wina, ziele angielskie, 2 dzwonka karpia ze skórką (lub np. 1 kg okoni), 100 ml soku pomidorowego, 1/2 cytryny, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki mielonego kminku
1,5 l wody, włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mała cebula, kawałeczek selera, 1/4 pora, gałązka natki pietruszki), 1/3 szklanki białego wina, ziele angielskie, 2 dzwonka karpia ze skórką (lub np. 1 kg okoni), 100 ml soku pomidorowego, 1/2 cytryny, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki mielonego kminku
Sposób przygotowania:
Włoszczyznę przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 20 minut, aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa z wywaru i pokroić. Wlać wino. Dodać rybę, sok wyciśnięty z cytryny i przyprawy. Po około 15 minutach dodać sok pomidorowy. Na koniec dodać pokrojone wcześniej warzywa. Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się "przegryzą".
Smacznego!
Włoszczyznę przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 20 minut, aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa z wywaru i pokroić. Wlać wino. Dodać rybę, sok wyciśnięty z cytryny i przyprawy. Po około 15 minutach dodać sok pomidorowy. Na koniec dodać pokrojone wcześniej warzywa. Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się "przegryzą".
Smacznego!
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez