Słoiki pełne skarbów: Konkurs dla kół gospodyń wiejskich
2024-07-04 12:52:57(ost. akt: 2024-07-04 12:58:46)
Czy koło gospodyń wiejskich, do którego należysz, specjalizuje się w tworzeniu pysznych przetworów domowych? Czy lubicie dzielić się bogactwem lokalnych tradycji kulinarnych? Jeśli tak, to mamy dla Was wyjątkową okazję! — informuje Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza.
WMIR zaprasza do udziału w konkursie „Skarby zaklęte w szkle” – Edycja Warmia, Mazury, Powiśle!
Kiedy? 26 lipca 2024 r.
Gdzie? Olsztyn
Gdzie? Olsztyn
Konkurs skierowany jest do kół gospodyń wiejskich zarejestrowanych w Krajowym Rejestrze Kół Gospodyń Wiejskich.
— Chcemy zaprezentować szerokiemu gronu odbiorców bogactwo i różnorodność lokalnych tradycji kulinarnych, a także wspierać rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich — informują organizatorzy.
— Chcemy zaprezentować szerokiemu gronu odbiorców bogactwo i różnorodność lokalnych tradycji kulinarnych, a także wspierać rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich — informują organizatorzy.
Kategorie konkursowe:
• Domowe przetwory z owoców (w tym jagody, borówki, jeżyny, żurawiny itp.)
• Domowe przetwory z warzyw (w tym grzyby leśne)
• Domowe przetwory mięsne i rybne
• Domowe przetwory z owoców (w tym jagody, borówki, jeżyny, żurawiny itp.)
• Domowe przetwory z warzyw (w tym grzyby leśne)
• Domowe przetwory mięsne i rybne
Każde KGW może zgłosić maksymalnie jeden produkt w każdej kategorii. Czekają nagrody finansowe oraz możliwość udziału w prestiżowej konferencji „Spotkanie kobiet wiejskich. Kobiety to dobry klimat” w Gdańsku!
Jak się zgłosić? Wypełniając formularz zgłoszeniowy do dnia 18 lipca 2024 r.: https://forms.gle/6GUVzw14y3knNBYD6
— Przywieźcie swoje przetwory i zaprezentujcie je na przygotowanych przez siebie stoiskach wystawienniczych — apeluje WMIR. — Nie zwlekajcie! To wspaniała okazja, aby pokazać swoje umiejętności, promować lokalne dziedzictwo kulinarne i zdobyć uznanie szerokiej publiczności.
Źródło: Gazeta Olsztyńska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez