Seler po mojemu
2015-02-28 10:00:00(ost. akt: 2015-02-23 19:37:11)
Frytki, frytki, frytki. Wszyscy je uwielbiają – ja również ;) Dlatego dla wszystkich, którzy zamiast smażyć warzywa lubią je upiec, a zamiast ziemniaków wybiorą selera serwuję pyszna przekąskę. Zapraszam!
Frytki z selera
- jedna duża bulwa selera korzeniowego
- sól, pieprz świeżo mielone
- 4 łyżki oliwy
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia)
- jedna duża bulwa selera korzeniowego
- sól, pieprz świeżo mielone
- 4 łyżki oliwy
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia)
Selera płuczemy, obieramy ze skóry i ponownie płuczemy, osuszamy. Kroimy na frytki. Przekładamy do miski, zalewamy oliwą, posypujemy przyprawami ( ja zawsze daję ich dużo, lubię bardziej doprawione). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC na 20-25 minut. Obserwujmy, żeby były rumiane, miękkie i delikatnie chrupiące. Podajemy z ulubionymi sosami i zajadamy!
Sajkofanka Smaku
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: SmacznieZdrowoKolorowo
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez![FB](/i/icons/fb.png)