Smaki z dzieciństwa
2015-02-21 10:00:00(ost. akt: 2015-02-16 09:04:00)
Wszelkiego rodzaju racuszki, placuszki i naleśniki zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem. Pamiętam, jak moja siostra smażyła dla wszystkich naleśniki, a ja ledwo sięgałam jej do pasa. Dlatego dziś zdecydowałam się zaserwować Wam lekkie racuszki twarożkowe – idealne zarówno na śniadanie, jak i na popołudniowy podwieczorek.
Składniki:
- 3 jaja
- 300g twarogu półtłustego
- 4 łyżki mąki pszennej
- garść rodzynek sułtańskich
- 2 łyżki cukru
- olej lub masło do smażenia
- 300g twarogu półtłustego
- 4 łyżki mąki pszennej
- garść rodzynek sułtańskich
- 2 łyżki cukru
- olej lub masło do smażenia
Dodatkowo:
- konfitury
- pomarańcza
- miód
- cukier puder
- konfitury
- pomarańcza
- miód
- cukier puder
W dużej misce rozkruszyć twaróg. Wbić do niego żółtka, dodać cukier i mąkę - razem wymieszać dokładnie. Dodać sparzone rodzynki. W oddzielnej misce ubić białka na sztywno i delikatnie połączyć z masą twarożkową. Na patelni rozgrzać olej lub masło - smażyć na rumiano z obu stron. Podać posypane cukrem pudrem, miodem i filecikiem z pomarańczy. Smaczne także z ulubioną konfiturą - mniam!
Sajkofanka Smaku
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: SmacznieZdrowoKolorowo
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Ona. #1671531 | 88.199.*.* 21 lut 2015 17:12
Jesteś super Sajkofanko:) Dziękujemy za Twoje przepisy...:)
Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz