Monodesery i torty w wykonaniu uczniów ZS w Lubawie [ZDJĘCIA]
2022-03-28 08:07:39(ost. akt: 2022-03-28 08:22:58)
Uczniowie Zespołu Szkół w Lubawie kształcący swoje umiejętności gastronomiczne w zawodzie kucharz podczas zajęć praktycznych rozwijają również swoje pasje, zainteresowania i zdolności cukiernicze.
Kucharze z wielkim zaangażowaniem wzięli udział w konkursie dotyczącym tematyki: Wyrobów cukierniczych jedno i wieloporcjowych "Monodeserów i tortów".
Do skomponowania tych wyrobów zastosowali różne surowce i półprodukty takie jak: ciasta- migdałowe, orzechowe, czekoladowe, waflowe, kokosowe , kremy ,musy, polewy, masy, imbir, izomalt, owoce oraz żywe kwiaty- róże, bratki. itd. Uczniowie wykonując zadania konkursowe zastosowali różne metody i techniki otrzymywania wyrobów cukierniczych i dekoracji.
Prace konkursowe oceniane były pod względem kreatywności i wyobraźni twórczej, umiejętnego doboru składników, różnorodności stosowanych technik dekoratorskich, estetyki wykonania oraz smaku.
I miejsce w kat. ciastka bankietowe zdobyła Daria Dybich kl. 3M8, Julia Gurzyńska kl. 2E, Malwina Ruczyńska kl. 2E.
I miejsce w kat. ciastka bankietowe zdobyła Daria Dybich kl. 3M8, Julia Gurzyńska kl. 2E, Malwina Ruczyńska kl. 2E.

II miejsce w tej kategorii zdobyła Roksana Grosanc kl. 2 E, Julia Neumann kl. 3MGi, Aneta Markowska kl. 3M8.

III miejsce zdobyła Daria Gurzyńska kl. 3M8, Paulina Janicka kl. 3M8, Kinga Dąbrowska kl. 2E.

W kategorii torty I miejsce zdobyła Daria Dybich kl. 3M8 , Julia Gurzyńska kl. 2E, Paulina Janicka kl. 3M8.

II miejsce Aneta Markowska kl. 3M8 , Daria Gurzyńska kl. 3M8, Norbert Cieszyński kl. 3M8.

Konkurs zorganizowała Helena Wyżlic. Serdecznie wszystkim gratulujemy!
red.
lubawa@gazetaolsztynska.pl
lubawa@gazetaolsztynska.pl
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez