Zapiekane brzoskwinie z miodem i jogurtem greckim

2016-10-21 15:19:08(ost. akt: 2016-10-21 15:21:27)

Autor zdjęcia: Anna Czech

Uwielbiam brzoskwinie. Zawsze wybieram te najbardziej miękkie i delektuję się każdym kęsem. O to, by zostały dwie do tego deseru musiałam zabiegać i negocjować z moim mężem, ale udało się ;) Wyszły smaczne, ale myślę, że lepsze byłyby z gałką lodów śmietankowych.
Składniki:

2 brzoskwinie
4 łyżeczki miodu
4 łyżeczki jogurtu greckiego lub 4 gałki lodów śmietankowych
4 szczypty cynamonu

Brzoskwinie przekrajamy na pół i wyjmujemy pestki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Posypujemy każdą połówkę brzoskwiń cynamonem, kładziemy po łyżeczce miodu i wkładamy do piekarnika na około 15 minut, aż zmiękną. Po wyjęciu podajemy z łyżeczką jogurtu greckiego lub gałką lodów śmietankowych. Pycha :)



Wszystkie przepisy pochodzą z bloga NieNaŻarty

Więcej informacji o Ani i blogu NieNaŻarty TUTAJ


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5