Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek

2016-07-08 13:52:46 (ost. akt: 2016-07-08 13:57:28)

Autor zdjęcia: Anna Czech

Ulubiona pasta mojej przyjaciółki z dzieciństwa i mojego męża. Zajadają się nią nawet Ci, którzy nie lubią oliwek. Będzie idealnie pasować do cieplutkiej ciabatty:)
Do wykonania tego przepisu potrzebujemy:

3 szklanek czarnych oliwek
2 łyżek oliwy
posiekanego ząbka czosnku
łyżeczkę ziół prowansalskich lub bazylii/oregano
3 fileciki anchois (można pominąć)
łyżka musztardy francuskiej

Uwaga! Bo wykonanie jest bardzo trudne ;)

Wrzucamy wszystko (oprócz musztardy) do blendera i miksujemy na papkę. Mieszamy z musztardą i odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy na grzankach lub świeżym pieczywie. Idealne na przekąskę :)

Smacznego!



Wszystkie przepisy pochodzą z bloga NieNaŻarty

Więcej informacji o Ani i blogu NieNaŻarty TUTAJ


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2021 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, GRUPA WM Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5