Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek
2016-07-08 13:52:46(ost. akt: 2016-07-08 13:57:28)
Ulubiona pasta mojej przyjaciółki z dzieciństwa i mojego męża. Zajadają się nią nawet Ci, którzy nie lubią oliwek. Będzie idealnie pasować do cieplutkiej ciabatty:)
Do wykonania tego przepisu potrzebujemy:
3 szklanek czarnych oliwek
2 łyżek oliwy
posiekanego ząbka czosnku
łyżeczkę ziół prowansalskich lub bazylii/oregano
3 fileciki anchois (można pominąć)
łyżka musztardy francuskiej
2 łyżek oliwy
posiekanego ząbka czosnku
łyżeczkę ziół prowansalskich lub bazylii/oregano
3 fileciki anchois (można pominąć)
łyżka musztardy francuskiej
Uwaga! Bo wykonanie jest bardzo trudne ;)
Wrzucamy wszystko (oprócz musztardy) do blendera i miksujemy na papkę. Mieszamy z musztardą i odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy na grzankach lub świeżym pieczywie. Idealne na przekąskę :)
Smacznego!
Więcej informacji o Ani i blogu NieNaŻarty TUTAJ
Czytaj e-wydanie
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez