Najwyższy "Czas na ser"
2016-06-01 12:00:00(ost. akt: 2017-06-02 09:40:47)
Zbliża się szósty już Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych "Czas na ser". Zaplanowano go w Lidzbarku Warmińskim na 4 i 5 czerwca. Tradycyjnie odbędzie się na dziedzińcu Przedzamcza.
Impreza to niezwykła, bo nie tylko można zaopatrzyć się w najlepsze w Europie sery, spróbować ich niezliczonych smaków, ale też nauczyć się wielu pożytecznych rzeczy. Specjaliści uczą między innymi jak zrobić domowym sposobem naturalny jogurt i kefir. Można także odbyć warsztaty smaku. W tym roku będziemy smakowali nie tylko sery ale też oliwy i piwa.
Program festiwalu przewiduje również konkurs na najlepszy ser.
Otwarcie festiwalu zaplanowano na sobotę, 4 czerwca o godz. 9:30 (degustacja, jarmark i oficjalne powitanie). Na godz. 11:00 zaplanowano ogłoszenie wyników konkursu i wręczenie nagród, a następnie odbędzie się szereg warsztatów.
Ostatni z nich zaplanowano na godz. 15:00.
Podobnie będzie w niedzielę, 5 czerwca. Warto też pamiętać, że festiwalowi będą towarzyszyły: atrakcje dla dzieci, degustacja festiwalowej zupy serowej, stoiska z nalewkami, miodami pitnymi, polskim winem i piwem niepasteryzowanym, a czas będzie umilał Zespół Annette Music, grający standardy jazzowe i swingowe.
Zakończenie festiwalu zaplanowano na godz. 16.00 w niedzielę.
lub
lub
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna