Warsztaty Kulinarne w kurzętnickim Zespole Szkół Zawodowych

2015-11-15 10:22:51 (ost. akt: 2015-11-15 10:26:24)

Autor zdjęcia: ZSZ w Kurzętniku

W Zespole Szkół Zawodowych w Kurzętniku odbyły się Warsztaty Kulinarne, które zorganizowała Agencja Rynku Rolnego w Olsztynie.
Tematem warsztatów było zapoznanie uczniów ze sposobami wykorzystania regionalnych wyrobów (klusek i pierogów) oraz domowego makaronu jako bazy do potraw tradycyjnych, wzbogaconych lokalnymi surowcami, m.in. grzybami, rybami słodkowodnymi i drobiem pływającym.

Warsztaty prowadził doświadczony szef kuchni Artur Wawer. Wraz z nim gotowali uczniowie klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz ich wychowawczyni Magdalena Kwaśniewska .
ZSZ w Kurzętniku


Czytaj e-wydanie


Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.
Swoją stronę założysz TUTAJ ".
Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor HrywnaCzytaj e-wydanie


2001-2021 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, GRUPA WM Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5