Jedna społeczność - wiele możliwości
2016-04-01 07:50:29(ost. akt: 2016-04-01 07:53:14)
Uczniowie klas II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, pod kierunkiem wicedyrektor Izabeli Borkowskiej, a także nauczycielek przedmiotów zawodowych - Katarzyny Niedzieli i Anny Żebrowskiej oraz szkolnego pedagoga - Kamili Rogowskiej, prezentowali ofertę edukacyjną Zespołu Szkół Rolniczych i Ogólnokształcących w Jagarzewie.
W tym celu odwiedzili uczniów klas trzecich gimnazjum w: Szkotowie, Janowie, Janowcu Kościelnym, Kozłowie, Rogożu oraz ZS nr 1, ZS nr 2 i ZS nr 3 w Nidzicy.
Uczniowie z Jagarzewa prezentowali swoim młodszym kolegom i koleżankom umiejętności, jakich nabyli na zajęciach gastronomicznych, ale także zachęcali ich do samodzielnego wykonania przekąsek i ozdób: kurczaków z jajek, baranków z kalafiora, jeży z gruszek, sów z jajek oraz biedronek na krakersach. Gimnazjaliści mogli także spróbować swoich sił w składaniu króliczków z serwetek.
Zrobione przekąski cieszyły podniebienia wszystkich rekrutowanych, a dodatkowo cieszył fakt, że zostały one wykonane przez nich samych.
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: Jagarzewo
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
#1966347 | 88.156.*.* 1 kwi 2016 21:12
Ale super
odpowiedz na ten komentarz