Yotto Sushi & Noodle Bar zaprasza na smakową podróż po Japonii
2019-05-31 08:00:00(ost. akt: 2019-05-30 13:25:06)
Artykuł
sponsorowany
Gdyby przyjrzeć się kuchni japońskiej, to bez wahania można stwierdzić, że najsmaczniejszą i chyba najbardziej znaną na świecie potrawą sztuki kulinarnej tego kraju jest właśnie sushi.
Sushi – ta japońska potrawa złożona jest między innymi z gotowanego ryżu z dodatkiem ryb, warzyw, wodorostów nori, grzybów, tofu, tykwy, ziarna sezamowego. Jest przygotowywana z doskonałej jakości produktów od razu po przyjęciu zamówienia, ze względu na niską trwałość składników, z których jest zrobiona. Sushi jedzone jest pałeczkami lub palcami maczane w sosie sojowym z dodatkiem chrzanu wasabi i marynowanego imbiru.
Zapraszamy do YOTTO w Iławie
O tym jak smakuje japońska potrawa i że jest to dużo lepsza jakość od gotowca kupowanego w markecie można się przekonać w iławskiej restauracji Yotto Sushi & Noodle Bar. Restauracja powstała w 2015 roku. Właściciel chce propagować idee zdrowego i lekkiego jedzenia w Iławie.
O tym jak smakuje japońska potrawa i że jest to dużo lepsza jakość od gotowca kupowanego w markecie można się przekonać w iławskiej restauracji Yotto Sushi & Noodle Bar. Restauracja powstała w 2015 roku. Właściciel chce propagować idee zdrowego i lekkiego jedzenia w Iławie.
Połączenie smaków kuchni azjatyckiej i doświadczenia kucharzy, pomogło stworzyć smak, którym Yotto stara się rozpalać podniebienia nawet najbardziej wymagających gości. Dbałość o każdy szczegół, charakterystyczny dla kuchni japońskiej jest ich domeną.
Wystrój lokalu jest utrzymany w brązowej kolorystyce, zgodny jest z japońskimi zasadami harmonii i symetrii. Potrawy są przygotowywane z najlepszych, oryginalnych produktów na oczach klienta. Nazwa lokalu Yotto – po japońsku oznacza jacht, bo przecież restauracja znajduje się w Iławie nad Jeziorakiem, gdzie piękne jachty są częstym widokiem.
Tutaj wiedzą wszystko o SUSHI
Składniki do dań w Yotto Sushi & Noodle Bar sprowadzane są bezpośrednio z Japonii, Korei oraz Chin. Są to oryginalne składniki najwyższej jakości. Ryby i owoce morza dostarczane są 4-5 razy w tygodniu. Restauracja ma własne, autorskie receptury oparte o tradycyjne przepisy z Japonii i Korei. Dobrze ugotowany ryż to podstawa od której zaczynamy każdy dzień – zapewnia pan Waldemar właściciel Yotto. Ryż do sushi to najwyższej jakości ryż, który gotowany jest za każdym razem tak samo według naszej procedury. Nad całym procesem gotowania, aby ryż był zawsze tak samo dobrze ugotowany czuwa szef kuchni.
Składniki do dań w Yotto Sushi & Noodle Bar sprowadzane są bezpośrednio z Japonii, Korei oraz Chin. Są to oryginalne składniki najwyższej jakości. Ryby i owoce morza dostarczane są 4-5 razy w tygodniu. Restauracja ma własne, autorskie receptury oparte o tradycyjne przepisy z Japonii i Korei. Dobrze ugotowany ryż to podstawa od której zaczynamy każdy dzień – zapewnia pan Waldemar właściciel Yotto. Ryż do sushi to najwyższej jakości ryż, który gotowany jest za każdym razem tak samo według naszej procedury. Nad całym procesem gotowania, aby ryż był zawsze tak samo dobrze ugotowany czuwa szef kuchni.
Najpopularniejsza rolka sushi to furai maki – jest to rolka z grillowanym łososiem i japońskimi warzywami takimi jak tykwa i oshinko polana robionym przez nas codziennie na świeżo sosem kabayaki. Jeśli chodzi o zestawy najpopularniejszy zestaw to Kyoto przeznaczony dla 2-3 osób. Od początku pracy lokalu mamy zgraną drużynę, każdy wie co ma robić i z czym to się je – mówi pan Waldek. Nad tym aby utrzymywać powtarzalność smaku czuwają nasi szefowie kuchni, którzy tworzą markę Yotto od samego początku. Warsztaty prowadzone są indywidualnie dla większych grup. Współpracujemy również z Akademią tenisa MM tenis, która to przy okazji organizowanych pół kolonii letnich oferuje dzieciom jako jedną z licznych atrakcji właśnie takie warsztaty.
Chociaż w Polsce sushi jest popularne już od lat, wciąż mamy problem z właściwą definicją tej potrawy. Panuje błędny stereotyp, że do sushi używa się surowej ryby. Sushi robi się z ryb pieczonych, wędzonych i gotowanych. Najczęściej są to tuńczyk, łosoś, makrela, krewetki. Do sushi potrzebne są szlachetne gatunki ryb, glony nori, specjalny ryż i przyprawy, których nie da się zastąpić tańszymi substytutami.
W Polsce moda na sushi utrzymuje się. Co dziesiąty konsument deklaruje, że najbardziej lubi kuchnię japońską, a co czwarty wybierając lunch na mieście, decyduje się właśnie na sushi. Wśród nich szczególnie liczna jest grupa najmłodszych klientów, nastolatków i 20-latków. Najwięcej sushi barów działa w Warszawie (około 200) i w miastach wojewódzkich.
Idea świeżego sushi czy szybkich noodli, które można skomponować wedle uznania, sprawdza się również przy dowozach do biur, domów i mieszkań.
Zapraszamy więc do modnego miejsca jakim jest właśnie Yotto Sushi & Noodle Bar w Iławie lub zamówienia potrawy z dostawą do domu lub miejsca pracy.
Zapraszamy więc do modnego miejsca jakim jest właśnie Yotto Sushi & Noodle Bar w Iławie lub zamówienia potrawy z dostawą do domu lub miejsca pracy.
Śledźcie nasze konkursy!
Nasz Facebook
Yotto Sushi & Noodle Bar
Niepodległości 14, Stare Miasto przy fontannie z żaglówkami
14-200 Iława
89 300 00 96
www.yotto.pl
Niepodległości 14, Stare Miasto przy fontannie z żaglówkami
14-200 Iława
89 300 00 96
www.yotto.pl
Galeria zdjęć