Świąteczny zawrót głowy w Restauracji „U Czapy”
2017-12-06 12:55:45(ost. akt: 2017-12-11 09:56:15)
Artykuł
sponsorowany
Restauracja „U Czapy” w Iławie to miejsce, gdzie pasja do gotowania i profesjonalna obsługa łączy się z minimalistycznym, nowoczesnym wystrojem. Z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia przygotowano dla gości specjalne menu na zamówienie, które z pewnością uatrakcyjni niejeden świąteczny stół.
Uśmiechnięta i gotowa doradzić obsługa, smaczna kuchnia bazująca na naturalnych produktach, również od lokalnych dostawców, wraz z przepięknym widokiem na jezioro, sprawia, że każda chwila spędzona „U Czapy” będzie wyjątkowa.
— Jeśli już u nas Państwo byliście, cieszymy się, że spośród świata gastronomicznego Iławy, wybraliście naszą restaurację. Jeśli nie, to serdecznie zapraszamy. Dołożymy wszelkich starań, by sprostać Państwa oczekiwaniom – mówi Damian Majewski, właściciel restauracji.
Restauracja „U Czapy” to nie tylko codzienne fit lunche, które usatysfakcjonują najbardziej wybredne podniebienie, ale także dania pełnowymiarowe m.in. pierś z kaczki przygotowana metodą sous vide jak i filet z sandacza podany z grzybowym pęczakiem i wiele innych. Są także dania przygotowywane specjalnie dla dzieci m.in. frytki belgijskie, uwielbiane przez najmłodszych. Gościom lubiącym słodkości proponujemy przepyszne desery, których w żadnej innej restauracji w mieście nie ma. Mowa o sezonowym serniku dyniowym czy miętowo-limonkowym. Stałą pozycją w menu jest natomiast szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi.
Z myślą o koneserach smaku wprowadzono także sernik wytrawny, bazyliowy. Niebanalne napoje gorące, m.in. herbata korzenna z imbirem robi prawdziwą furorę. Trwają prace nad dedykowaną kartą win, ale niech to zostanie niespodzianką dla gości restauracji.
Z myślą o koneserach smaku wprowadzono także sernik wytrawny, bazyliowy. Niebanalne napoje gorące, m.in. herbata korzenna z imbirem robi prawdziwą furorę. Trwają prace nad dedykowaną kartą win, ale niech to zostanie niespodzianką dla gości restauracji.
"U Czapy" można posłuchać także muzyki na żywo. Najbliższy koncert już w czwartek 21 grudnia - zagra zespół Trio The Janeiro. Serdecznie zapraszamy!
Restauracja „U Czapy” jest też miejscem, gdzie można zorganizować tradycyjną wigilię dla mniejszych i większych firm, konferencje biznesowe, prowadzony jest także catering (obsługa gastronomiczna w pełnym zakresie).
Restauracja „U Czapy”
ul. Jana III Sobieskiego 2a
Restauracja czynna w godzinach: 12:00 – 23:00;
w piątki i soboty w godz. 12:00 – 24:00.
www.uczapy.pl
e - mail: kontakt@uczapy.pl
REZERWACJE i INFORMACJE O CATERINGU
POD NR TEL. 724 999 903
POD NR TEL. 724 999 903
Oferta Wigilijna "U Czapy"
Potrawy zimne do wyboru:
• Śledzik pod kołderką sosu słodko-kwaśnego;
• Śledzik w curry z ananasem;
• Kluski z makiem i bakaliami;
• Świąteczny karp w galarecie (tymbaliki);
• Sałatka jarzynowa;
• Pasztet rybny z sosem tatarskim;
• Tarta z kiszona kapustą i żurawiną;
• Rilettes z łososia;
• Śledzik w sosie pomidorowym z żurawiną;
• Śledzik z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi;
• Kompot z suszu.
• Śledzik pod kołderką sosu słodko-kwaśnego;
• Śledzik w curry z ananasem;
• Kluski z makiem i bakaliami;
• Świąteczny karp w galarecie (tymbaliki);
• Sałatka jarzynowa;
• Pasztet rybny z sosem tatarskim;
• Tarta z kiszona kapustą i żurawiną;
• Rilettes z łososia;
• Śledzik w sosie pomidorowym z żurawiną;
• Śledzik z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi;
• Kompot z suszu.
Cena: 10 PLN Porcja /na osobę
Potrawy ciepłe do wyboru:
• Kapusta z grzybami;
• Zupa grzybowa z łazankami;
• Wigilijny karp z cebulką;
• Ruskie pierogi z sosem szpinakowym;
• Barszcz z uszkami;
• Groch z kapustą i kminkiem;
• Krokiety z kapusta i grzybami;
• Filety z dorsza zapiekany, pod kołderką z korzennych warzyw;
• Pierogi z kapusta i grzybami.
• Kapusta z grzybami;
• Zupa grzybowa z łazankami;
• Wigilijny karp z cebulką;
• Ruskie pierogi z sosem szpinakowym;
• Barszcz z uszkami;
• Groch z kapustą i kminkiem;
• Krokiety z kapusta i grzybami;
• Filety z dorsza zapiekany, pod kołderką z korzennych warzyw;
• Pierogi z kapusta i grzybami.
Cena: 12 PLN Porcja/na osobę
UWAGA! Zamówienia można składać do 19 grudnia.