Orkiestra Owsiaka z najlepszymi kucharzami
2021-12-30 12:37:02(ost. akt: 2021-12-30 12:48:51)
W ostatnią niedzielę stycznia w giżyckiej Ekomarinie odbędzie się wielkie gotowanie
pod okiem najznamienitszych mistrzów kuchni w Polsce w ramach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Jak co roku, tak i tym razem finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Giżycku odbędzie się z wielkim rozmachem i udziałem wielu wolontariuszy od dzieci po seniorów, czyli wszystkich ludzi o dobrym sercu. Tegoroczny finał to wielka kulinarna uczta. Przeróżne smakołyki przygotowywane będą przez uczestników programów kulinarnych MasterChef Polska i Top Chef Polska z całej Polski oraz kucharzy pod przewodnictwem Szefa Kuchni Dariusza Barygi i zwyciężczyni Polskiej edycji MasterChef Polska - Oli Juszkiewicz .
- W Ekomarinie będą na Was czekać pyszne mazurskie zupy - zupa rybna, karmuszka, a także krem z białych pieczonych warzyw - mówi Marta Dąbrowska, dyrektor Giżyckiego Centrum Kultury i szefowa sztabu WOŚP. - Dodatkowo, w środku zimy, czeka nas charytatywny grill. A to wszystko pod czujnym okiem i gorącym sercem najlepszych pasjonatów kulinarnych w kraju.
Tego dnia będą z nami Dariusz Baryga, Ola Juszkiewicz, Joanna Mrozek, Janek Sowiński, Jacek Żydok, Kacper Sproski, Marysia Żebrowska, Dorota Pieniążek, Sandra Kotowicz, Jakub Reszka, Kamila Kamrowska, Katarzyna Rojek, Katarzyna Jezierska, Maciej Regulski, Magdalena Siedlecka, Rafał Fidyt, Magda Waś.
Wszystko to przy dźwiękach najlepszej muzyki elektronicznej, którą zapewni Matt5ki!
- Tradycyjnie kwesta uliczna rozpocznie się o godzinie 9:00 z siedziby Sztabu czyli Giżyckiego Centrum Kultury - dodaje Marta Dąbrowska. - To stąd wolontariusze zaopatrzeni w skarbonki Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy i dobre humory ruszą w miasto by kwestować na rzecz najmłodszych.
rs
rs
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez