Wykwintna kolacja przy piwie w Między Wierszami
2017-04-14 09:45:12(ost. akt: 2017-04-15 11:05:20)
W miniony weekend goście restauracji Między Wierszami mieszczącej się przy ełckiej promenadzie mieli okazję przeżyć bardzo przyjemne chwile. Wszystko za sprawą degustacyjnej kolacji z piwem.
Magia na talerzach, zmysłowe doznania smakowe i przede wszystkim dobra zabawa - tak w skrócie opisać można kolację w piątek 7 kwietnia w restauracji Między Wierszami.
— Przy okazji takich wydarzeń uświadamiamy sobie, że gotowanie to sztuka, a dzieło na talerzu może dostarczać odczuć i wrażeń zmysłowych lepszych niż w teatrze. W przygotowaniu tego fantastycznego wieczoru wzięli udział nasi znakomici goście, którym chcielibyśmy szczególnie podziękować — mówi Urszula Janiszewska, właścicielka restauracji. — Atmosfera była bardzo domowa, goście rozmawiali między sobą i z kucharzami, którzy bardzo chętnie przedstawiali zrobione przez siebie od podstaw dania.

Niezwykłe dania tego wieczoru przygotowywali uznani kucharze - Artur Sienkiewicz i Michał Prokuski. Natomiast podczas degustacji gościom towarzyszył birofil Slawek Fridel, który opowiadał o gatunkach złotego trunku, sposobach jego podawania i tradycjach z nim związanych.
W piątek 7 kwietnia było coś nie tylko dla ciała, ale i dla duszy. Za gitarową oprawę muzyczną odpowiadał Kamil Przekop.
— Nasza kolacja spotkała się z bardzo dobrym obiorem i na pewno będziemy kontynuować nową tradycję organizowania degustacji — zapowiada Urszula Janiszewska. — Wcześniej już dwukrotnie ełczanie mogli wziąć udział w organizowanych przez nas kolacjach z degustacją wina. Postaramy się sprostać oczekiwaniom naszych gości i cyklicznie przygotowywać takie specjalne wieczory.
