Chochla Prezydenta dla Masuria Arte
2016-06-13 09:56:12(ost. akt: 2016-06-13 10:02:50)
Oprócz restauratorów w konkursie na najlepszy deser z rabarbarem wzięli udział również ełczanie.
Tradycyjnie, już po raz 11. restauracje wzięły udział w Konkursie o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku. Tegoroczne zadanie restauratorów polegało na przygotowaniu potrawy z wykorzystaniem produktów rynku lokalnego, w ramach rywalizacji „Kuchnia Mazurska". Danie musiało być zgodne z ideą kuchni slow food. Do konkursu przystąpiły cztery restauracje. Zwyciężyła Masuria Arte. W nagrodę oprócz pamiątkowej Chochli otrzymała również 3 tys. zł. Jury uznało, że wszystkie restauracje zasługują na nagrodę i przyznano pozostałym trzem restauracjom nagrody w wysokości 1 tysiąca złotych.
W konkursie kulinarnym, oprócz restauratorów, wzięli udział również ełczanie, pasjonaci gotowania. Hasło przewodnie to RABARBAR. Zadanie konkursowe polegało na dostarczeniu na konkurs wypieku domowej produkcji spełniającego formę deseru do produkcji którego został użyty rabarbar.
Czytaj e-wydanie
">kliknij

Komentarze (2) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
cobmoj ełcki #2010245 | 77.253.*.* 13 cze 2016 19:53
same osobliwości na tej scenie , choć starzy indianie powiedzieliby po prostu - ale cyrkowcy
odpowiedz na ten komentarz
Elka #2010209 | 89.228.*.* 13 cze 2016 19:11
A ten w kratę ubrany to co za jeden?
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)