Smacznie, zdrowo i rabarbarowo
2016-05-31 22:24:17(ost. akt: 2016-05-31 22:35:09)
Tradycyjnie, bo już po raz 11. Ełckie Centrum Kultury zaprasza wszystkie restauracje i mieszkańców na najsmaczniejsze wydarzenie lata - Konkurs o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku, który odbędzie się 12 czerwca w godz: 15-18 na placu Jana Pawła II.
Tegoroczne zadanie restauratorów polega na dostarczeniu na konkurs, potrawy z wykorzystaniem produktów rynku lokalnego, w ramach rywalizacji „Kuchnia Mazurska”. Danie musi być zgodne z ideą kuchni slow food. Regulamin i karta zgłoszenia dostępne na stronie
kliknij tutaj
kliknij tutaj
W konkursie mogą brać udział właściciele gospodarstw agroturystycznych, osoby reprezentujące hotele i pensjonaty oraz lokale gastronomiczne z terenu powiatów ełckiego, giżyckiego, grajewskiego, piskiego, gołdapskiego, augustowskiego, oleckiego, łomżyńskiego.
Zwycięzca konkursu otrzyma symboliczną Chochlę Prezydenta Miasta Ełku oraz czek o wartości 3 tysięcy złotych brutto.
W konkursie kulinarnym, oprócz restauratorów, mogą wziąć udział również ełczanie, pasjonaci gotowania. Hasło przewodnie: rabarbar. Zadanie konkursowe polega na dostarczeniu na konkurs wypieku domowej produkcji spełniającego formę deseru (np. ciastko, ciasto), do produkcji którego został użyty rabarbar.
Wcześniej, bo do 7 czerwca należy zgłosić chęć udziału wypełniając kartę zgłoszenia dostępną na stronie kliknij tutaj lub osobiście w siedzibie ECK.
Czytaj e-wydanie

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez