Chochla Prezydenta Ełku trafiła do Restauracji Fregata

2015-06-14 21:56:31(ost. akt: 2015-06-14 22:38:01)
W konkursie kulinarnym, oprócz restauratorów, wzięli udział również ełczanie, pasjonaci gotowania. W tym roku hasłem przewodnim były warzywa i zdrowe odżywianie się.
Tłumy ełczan odwiedziły w niedzielę plac Św. Jana Pawła II, gdzie odbyła się kolejna już edycja konkursu kulinarnego o Chochlę Prezydenta Ełku. W tym roku w zmaganiach kulinarnych wystartowało 6 restauracji. Każda z nich musiała przygotować danie pod hasłem Zielono na talerzu. Zdaniem jury, najlepiej z tym wyzwaniem poradziła sobie Restauracja Fregata. W nagrodę, oprócz symbolicznej Chochli Prezydenta Ełku, otrzymała również 3 tys. zł.

Chętni ełczanie startowali natomiast w konkursie na wypieki z dodatkiem warzyw. Jak przyznali członkowie jury, poziom był bardzo wysoki. Najlepiej jednak ta sztuka udała się Agnieszce Malinowskiej za ciasto nazwane Leśny mech.

Jedną z atrakcji imprezy był pokaz kulinarny w wykonaniu Moniki Mrozowskiej, aktorki znanej m.in. z serialu Rodzina Zastępcza. Oprócz tego ełczanie mogli spróbować specjalnie przygotowanego dania. W tym roku było to 1000 litrów zupy z soczewicy.


Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. [url=mailto:w.kowalewska@gazetaolsztynska.pl] Pomogę: Weronika Kowalewska/url]

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5