Smakołyki "prawie" najlepsze w Polsce
2024-11-27 11:05:35(ost. akt: 2024-11-29 16:54:02)
Maria Solińska i Hubert Hyzopski zajęli 2 miejsce w XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Uczniowie pod opieką Anny Korzeń przygotowali policzki wołowe z pierogami z fasoli i twarogu wędzonego, modrą kapustą i musem z jabłka grójeckiego.
Konkurs odbył się 23.11.2024 r. w Warszawie. Do rywalizacji stanęło 10 najlepszych zespołów z całej Polski, wybranych w pierwszym etapie z ponad 40 zgłoszonych.
ZS 6/Anna Korzeń
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez